Latest News

Mitrović: Skidam hrvatsku muziku i filmove sa svojih TV



Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović odlučio je da sa programa skine hrvatsku muziku, filmove i turističke reklame u svih pet zemalja gde ova kompanija ima TV stanice (Srbija, Makedonija, Slovenija, BiH i Crna Gora). Tako radikalan potez preduzeo je posle najave hrvatskih vlasti da će na aukciji prodati jahtu koju su mu zaplenili u septembru prošle godine



Da podsetimo, hrvatska carina zaplenila je jahtu, kada je iz crnogorskih uplovljavala u hrvatske vode, uz obrazloženje da su počinjena dva carinska prestupa. Navedeno je da Mitrović, kao vlasnik firme na koju je brod registrovan, nije bio na njemu u trenutku ulaska u Hrvatsku i da su, navodno, mimo propisa posadu činili ljudi zaposleni u Mitrovićevoj hrvatskoj firmi.

Nameštena licitacija

Mitrović je uložio žalbu na takve odluke, ali je pre tri dana objavljen oglas za prodaju jahte po početnoj ceni od 2,6 miliona evra, iako je plaćena 10 miliona. Javna prodaja održaće se 17. avgusta u Dubrovniku.
Mitrović ocenjuje da se radi o klasičnoj otimačini srpske imovine, koju čak ni pet najboljih hrvatskih advokata ne može da objasni.
- U istom statusu kao moja jahta je na hiljade brodova, koji takođe koriste hrvatsku posadu. Javnost u Hrvatskoj zna da sam brod koristio u lične svrhe i kao takav nisam poreski i carinski obveznik. Postoji osnovana sumnja da se radi o akciji čiji je cilj da otetu srpsku imovinu jeftino prodaju nekom hrvatskom tajkunu - kaže Mitrović uz opasku da je njegov brod, kao jedan od najvećih na hrvatskom Jadranu, upao u oči kao vlasništvo srpskog državljanina.
Mitrović navodi da oglas koji je objavljen može da se tretitra kao krivično delo.
- U njemu se kao datum prodaje navodi 17. avgust, sa definisanom visokom cenom. U istom oglasu nalazi se i rok od osam dana za ponovnu licitaciju u kojoj će biti moguća neposredna pogodba. Dakle, novi oglas neće biti objavljivan, što ukazuje na nameru da se u tišini brod proda po bilo kojoj ceni - ocenjuje Mitrović.
Kako kaže, cela hrvatska i srpska javnost znaju da je brod korišćen isključivo u rekreativne svrhe.
- Zbog male proceduralne greške ne mislim da se treba kažnjavati iznosima od pet do deset miliona evra. Proceduralna greška se zasniva na mojoj ambiciji da članovima posade regulišem penziono, socijalno i ostale doprinose u Hrvatskoj. Kao što je poznato, sve ove godine sam se trudio da unapređujem međususedske odnose Hrvatske i Srbije. To su, pre svega, bili medijski poslovi, koji su podrazumevali favorizovanje hrvatske muzike, kinematografije i hrvatskih investicija u zemljama bivše Jugoslavije. Hrvatska država, zajedno sa premijerkom Jadrankom Kosor, našla je dobar način da mi se zahvali.



Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.