Latest News

Nova B-klasa, novo čudo iz „Mercedesa"


Nova „Mercedesova" B-klasa odiše snagom, ekonomičnošću i sigurnošću u vožnji, karakteristikama savršeno uklopljenim u odličan automobil. Testirali smo  ga  u verziji 2,0 CDI sa motorom snage 150 KS. Ostavio je veoma pozitivan utisak, pre svega zbog precizne i udobne vožnje
1
Prvo smo uočili da sa novodizajniranim amortizerima i selektivnim sistemom prigušenja reaguje i na najmanja udubljenja na putu i maksimalno im se prilagođava. Parabolična osovina čini vozilo stabilnijim u krivinama, poboljšava položaj točkova i umanjuje habanje guma. Sve ovo čini da B-klasa klizi sportski, bez greške.
Ima veoma kratak hod ručice petostepenog manuelnog menjača, kao i lagano i precizno menjanje stepena prenosa. Sportske konture pružaju se od haube u obliku slova „V", preko krovnih nosača, do novodizajniranih sportskih branika i širih krila. Novi detalji su i maska hladnjaka sa tri lamele sive boje, naplaci točkova sa prstenastim rupama, izražajne usisnice za vazduh na braniku. Prednja maska je „zašiljena", dok je bočna strana još više harmonična i elegantna, zahvaljujući novom obliku spoljašnjih retrovizora, novim ručicama na vratima i prefinjenim bočnim spojlerima.
Konstruktori su unapredili unutrašnjost novim vrhunskim materijalimaa. Preklopivo deljiva sedišta u zadnjem delu deo su standardne opreme. Ukoliko se sklope, dobija se potpu no ravan povećan prtljažnik. Moguće je i spuštanje poda prtljažnika za 8,5 centimetara, čime se dobija još više mesta.
Kod dizel motora, „common-rail" tehnologija obezbeđuje visok obrtni momenat i malu potrošnju. Ova tehnologija održava gorivo neprestano pod visokim naponom i ubrizgava ga pod visokim pritiskom u optimalnoj količini za određeni režim rada. Dinamični, dizel motori su i vrlo ekonomični. Cena mu je 24.900 evra.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.