Latest News

Sada i ženska „vijagra"


Lek „flibanserin", za koji je otkriveno da deluje na centar za zadovoljstvo u ženskom mozgu, mogao bi da se nađe u prodaji već za dve godine
Ženska „vijagra", koja deluje na centar za zadovoljstvo u ženskom mozgu, mogla bi se naći u prodaji već za dve godine. Naime, obimno istraživanje pokazalo je da žene koje uzimaju lek „flibanserin" jednom dnevno češće vode ljubav i u tome više uživaju. Budući da je tableta u vrlo kratkom vremenu postala prilično popularna, nemački proizvođač zatražio je dozvolu da može da je prodaje po celoj Evropi.
Baš kao i „vijagra", koja je proizvedena kao lek za srčane bolesnike, i „flibanserin" je imao drugu svrhu: napravljen je kao antidepresiv, ali bolje utiče na želju za seksom nego na raspoloženje. Istraživanja su otkrila da nakon konzumiranja leka žene češće vode ljubav, i to za 60 odsto, a i zadovoljnije su seksom. Međutim, kratkoročnim uzimanjem tableta ne postižu se dobri učinci, pa je potrebno da se lek uzima nekoliko nedelja.
Baš kao i svaka druga tableta, i ova izaziva nuspojave. Žene koje je uzimaju mogu da imaju vrtoglavicu i nesanicu. Stručnjaci napominju i da tableta ne može da reši probleme u vezi.
Budući da veliki broj žena pati od manjka seksualne želje, očekuje se da će interes za tabletom biti veliki, a samim tim i zarada. Predviđa se da bi godišnja zarada od ženske „vijagre" mogla da bude čak 3,2 miliona dolara.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.