Latest News

KRVAVI RULET


LIKVIDACIJA BRANISLAVA - BRANE ŠARANOVIĆA (66), VLASNIKA KAZINA U HOTELU „SLAVIJA“, SAMO JE NASTAVAK CRNOG LANCA SMRTI ŠEFOVA DOMAĆIH KOCKARNICA I KLADIONICA
BEOGRAD - Spektakularna surova likvidacija Branislava - Brane Šaranovića (66), vlasnika kazina u hotelu „Slavija“, pre nekoliko dana, pola sata posle ponoći, na raskrsnici ulica Neznanog junaka i Veljka Lukića Kurjaka na Dedinju, samo je nastavak krvavog lanca smrti šefova domaćih kockarnica i kladionica.
Brana Šaranović je inače bio direktor i vlasnik kompanije „Filšar“, osnovane 2001. godine, koja upravlja nad četiri slot kluba u Beogradu, Kruševcu i Aleksandrovcu, takođe je bio gazda istoimene kompanije u Austriji, koja se takođe bavi kockanjem. Inače, pre osam godina opljačkan je Šaranovićev kazino na prvom spratu hotela „Slavija“, kad je ukradeno 190.000 maraka i 230.000 dinara.
Inače, podatke o vlasnicima najvećih kockarnica i kladionica u Srbiji skoro je nemoguće dobiti, jer čak ni na njihovim zvaničnim sajtovima nema broja telefona uprave. Pogotovo o poreklu njihovog kapitala, za koji se otvoreno sumnja, verovatno zbog kriminalne prošlosti mnogih od njih, da je sumnjivog porekla.
U vreme Miloševićevog režima ubijeni su iste 1998. godine dvojica velikih gazda kladionica. Na Novom Beogradu ubijen je Jusuf - Jusa Bulić, direktor FK Železnik i vlasnik kladionica „Lavovi“, a onda nedugo zatim Zoran Kovačević Koča (39), koji je gazdovao nad lancem sportskih kladionica „Zona“.
Govorilo se da je Željko Ražnatović Arkan (48) u Beogradu kontrolisao više kockarnica, koje su se zvanično vodile na imena njegovih prijatelja. Ubijen je 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu „Interkontinental“, a njegova likvidacija nikad nije javno dovođena u vezu sa kockarnicama. Mesec dana kasnije, februara 2000, ubijen je Mirko Tomić - Mirko Bosanac (28), u svom automobilu „golf 4“, usred Novog Beograda. Njegovo ime vezivalo se i za suvlasništva nad nekim kockarnicama, a i sam je bio je strastveni kockar, jedan od najvećih u Srbiji. Na kocki je hladnokrvno gubio ili dobijao po 500.000 maraka. Zvali su ga „balkanski Dok Holidej“.
Posle petooktobarskih promena, već 2001. godine, ubijen je Dušan Trkulja, suvlasnik i direktor „Zone sreće“.
Zatim, februara 2006. godine u obrenovačkom kafe baru „Zez“ ubijen je Jovica Ćirić (48) zvani Joca Pedala, vlasnik kladionice „Taš„, da bi u jesen iste godine u atentatu stradali vlasnik lanca kladionica i kockarnica i direktor FK Bežanija Goran Mijatović Mita i njegov telohranitelj Zoran Novaković. U julu 2007. na Novom Beogradu ubijen je Miroslav Žarković (35), vlasnik kladionice „Monako“.
Krajem istog meseca ubijeni su Darko Živković (32) zvani Žika Šumadinac, suvlasnik kladionica „Fer-plej“ i „Zona sreće“, i njegovi prijatelji Vladimir Samardžić (29) zvani Globus i Dušan Pejović (24) u prostorijama firme „S kompani“ na Petlovom brdu. Spekulisalo se da je ovo trostruko ubistvo izvršio profesionalac jer su Samardžić i Pejović pogođeni u glavu, a u Živkovića, koji je pokušao da pobegne kroz prozor, ispaljeno je više metaka u leđa.  

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.