Latest News

Poginula tri rođena brata!


Rođena braća Slobodan (69), Aleksandar (67) i Dušan (65) Švedić poginuli kada su se „opel astrom" zakucali u šleper na Ibarskoj magistrali kod Rudnika. Dušan poginuo na svoj rođendan
Mesto nesreće... „Opel astra" u kojoj su bila braća Švedić udarila u kamion u mestu Brezovica kod Rudnika
Tri rođena brata poginula su juče u sudaru na Ibarskoj magistrali kod Rudnika! Slobodan (69), Aleksandar (67) i Dušan (65) Švedić stradali su kada su „opel astrom" prešli u suprotnu traku i zakucali se u šleper! Aleksandar i Dušan poginuli su na licu mesta, dok je Slobodan preminuo u bolnici u Gornjem Milanovcu.
Stravičan sudar dogodio se juče oko 14 časova na Ibarskoj magistrali, u mestu Brezovica kod Rudnika.
- Do nesreće je došlo kada je „opel astra", beogradskih registracija, vlasništvo jedne rentakar agencije, kojom je upravljao Aleksandar, na punoj liniji i na klizavom kolovozu prešla na levu stranu. „Astra" je direktno udarila u kamion vlasništvo preduzeća „Eurokargo", leskovačkih registracija. Od siline udarca šleper je sleteo sa puta i prevrnuo se - kaže za Press izvor blizak istrazi.
Prema rečima očevidaca, „opel astra" je iznenada prešla u suprotnu traku.
- „Astra" se velikom brzinom zakucala u šleper! Sudar je bio stravičan, mislim da vozač „astre" nije ni stigao da zakoči! Na putu je bio pravi karambol! Prednji deo automobila bio je potpuno smrskan, delovi kola odleteli su na sve strane! Kamion se prevrnuo u kanal pored puta - rekao je očevidac.
Ubrzo su na mesto nesreće stigli policija, ekipe Hitne pomoći i vatrogasci.

Stravično... Vatrogasci dva sata izvlačili tela stradale braće

- Slobodan Švedić jedini je davao znake života. On je prebačen u bolnicu u Gornjem Milanovcu. Nažalost, preminuo je posle sat vremena od teških povreda. Njegova braća Aleksandar i Dušan preminuli su na licu mesta. Njihova tela izvađena su tek dva sata nakon nesreće, uz pomoć vatrogasaca koji su sekli smrskanu „astru". Vozač kamiona Aleksandar Barić (27) iz Sremske Mitrovice nije povređen - rekao je sagovornik iz istrage.
Kako Press saznaje, Slobodan i Dušan godinama su živeli u Kanadi, dok je Aleksandar stanovao u Zemunu. Braća su iznajmila automobil u jednoj rentakar agenciji i juče krenula kod prijatelja u Budvu.
- Prijatelj kod koga su braća krenula u posetu juče po podne zvao je Aleksandra na mobilni telefon. Istražni sudija javio se na telefon i saopštio mu da su mu prijatelji poginuli. Inače, Dušan Švedić poginuo je na svoj 65. rođendan - kaže naš sagovornik.
Aleksandar Švedić bio je dugogodišnji tehnički urednik vojnih časopisa „Narodna armija", „Front", „Vojska" i „Odbrana". Pre nekoliko godina je penzionisan.


- Aleksandar je godinama radio kao tehnički urednik. Pored vojnih novina i časopisa, radio je i brojne knjige. Bio je jedan od najboljih prelamača. I njegova supruga Mira zaposlena je u „Odbrani". Njihova ćerka živi u Kanadi, dok oni stanuju u Zemunu. Pretpostavljamo da je Aleksandar sa rođenom braćom, koja su godinama živela u Kanadi, krenuo u obilazak rodbine i prijatelja. Švedići su inače rodom iz Slatrine kod Čačka - pričaju Švedićeve kolege.  

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.