Latest News

Otkrivamo: Smuđ, teletina i tufahije za Medvedeva


Na ručku, koji organizuje predsednik Boris Tadić, biće posluženi specijaliteti - od rolovane ćureće šunke i palačinki od heljde, preko smuđa do tufahija

Bratski... Medvedev u Beogradu boravio 2007, pre nego što je postao predsednik Rusije

Predsednik Srbije Boris Tadić prirediće svečani ručak za ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva, koji sutra dolazi u zvaničnu posetu Beogradu. Ručak će najverovatnije biti održan u Predsedništvu Srbije, nakon što predsednik Medvedev položi venac na groblju oslobodilaca Beograda. Osim državne delegacije, koja će prisustvovati i sastanku u Palati Srbija, na ručak su pozvani i najuspešniji privrednici, čije firme sarađuju sa Rusijom.
Pressu je juče u Predsedništvu Srbije potvrđeno da je jelovnik pažljivo pripreman i da se vodilo računa o tome da i predsednik Tadić i predsednik Medvedev jedu laganiju hranu. Takođe, kroz ovaj ručak predsednik Rusije će moći i da se upozna sa nekim od autentičnih kulinarskih specijaliteta i najboljih vina iz Srbije. Press prenosi kompletan meni „predsedničkog ručka":

Lagano glavno jelo... File smuđa sa grilovanim povrćem /Desert... Tufahije / Predjelo... Gratinirane palačinke

Prema protokolu, na početku ručka zdravice će održati predsednici Medvedev i Tadić, a zatim će uslediti ručak i neformalni razgovori.
- Ovaj ručak imaće i radni karakter, jer će praktično biti nastavak plenarnog sastanka delegacija Srbije i Rusije iz Palate Srbije... - zaključuju u Predsedništvu.

Predjelo
- Rolovana ćureća šunka sa prelivom od patlidžana i ajvara na vitaminskoj salati
- Gratinirane palačinke od heljde sa mladim sirom i sosom od mirođije
Glavno jelo
- File smuđa sa barenim povrćem
- File minjon sa grilovanim povrćem i sosom od borovnice
- Zelena salata
Desert
- Tufahije
Vina
- belo: „šardone", vinarija Radovanović
- crveno: „aurelijus", vinarija Kovačević

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.