Latest News

Bomba na diskont pića!


Bomba kašikara bačena na prodavnicu pića „Živković" u Jagodini, u jakoj eksploziji oštećeni radnja i četiri automobila. Vlasnik Dragiša Živković uhapšen pre nekoliko dana zbog zloupotrebe položaja

MESTO NAPADA... Prodavnica „Živković" u ulici Milana Mijalkovića u Jagodini

Nepoznata osoba bacila je u nedelju ujutru bombu kašikaru na diskont pića „Živković" u Jagodini. U eksploziji nije bilo povređenih, a pored prodavnice oštećena su četiri automobila, dok se geleri leteli na sve strane! Bomba na prodavnicu bačena je nekoliko dana posle hapšenja njenog vlasnika Dragiše Živkovića (52), poznatog biznismena iz Jagodine, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.


Jaka eksplozija dogodila se juče oko 5 časova, u ulici Milana Mijalkovića u Jagodini.
- Eksplozivna naprava, za koju se pretpostavlja da je ofanzivna bomba M57, postavljena je na dva metra od ulaza u diskont pića. Geleri su probušili stakla na ulazu u diskont pića, a na automobilima koji su bili parkirani u blizini prodavnice stradale su gume, razbijena stakla i oštećena karoserija. Jedan od ovih automobila registrovan je u Sloveniji - kaže za Press izvor blizak istrazi.
Prodavačica je rekla da iz radnje posle eksplozije ništa nije odneto.
- Diskont je često na meti provalnika, ali ovog puta ništa nije ukradeno - kazala je prodavačica.
Jačina detonacije je probudila stanare okolnih stambenih zgrada, do čijih su prozora doprli geleri.
- Eksplozija je bila jaka! Otrčao sam do prozora i video da je bomba bačena na prodavnicu pića. Geleri su leteli na sve strane, neki su završili na našoj zgradi i okolnim fasadama. Pravo je čudo da niko nije stradao - kaže jedan od stanara.
Dragiša Živković iz sela Bresja kod Jagodine, vlasnik ovog diskonta, uhapšen je prošle nedelje zbog osnovane sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja. Okružni sud u Jagodini u četvrtak je doneo rešenje o sprovođenju istrage i odredio mu je pritvor do 30 dana. Za isto krivično delo kao saizvršilac osumnjičen je i Dragoslav Jovanović iz Jagodine, koji je u bekstvu.
Živković je poznati jagodinski biznismen i vlasnik veleprodaje pića. Policijska istraga utvrdila je da je Živković oštetio sopstveno preduzeće za 30.000 evra i oko 31 milion dinara, a sebi i članovima svoje porodice pribavio imovinsku korist od 30.000 evra i 26 miliona dinara.
- U cilju izvršenja tih krivičnih dela Živković je izvršio i krivična dela falsifikovanja službene isprave - saopštila je policija.
Dragiša Živković bio je učesnik privatizaciji nekoliko firmi. Kupio „Hanplast" iz Vladičinog Hana, a 27. januara 2005. godine i grafičko preduzeće „Mladost", uz „Aero" Celje i „Lipa mil", najuspešnije u toj delatnosti u bivšoj Jugoslaviji. Ugovor o prodaji Agencija za privatizaciju raskinula je polovinom avgusta ove godine zbog neispunjavanja obaveza od strane kupca i kapital „Mladosti" prebacila na Akcijski fond. Radnici „Mladosti" 17 meseci nisu primili platu, a u obrazloženju Agencije o raskidu ugovora o prodaji stoji i da kupac ne servisira tekuće obaveze firme, ne izmiruje obaveze prema zaposlenima, a tekući račun firme je u dugotrajnoj blokadi.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.