Latest News

Mina Zimonjić: Ne živim u senci muža tenisera, imam svoju karijeru


Da nemam svoju karijeru, samo kao supruga poznatog sportiste nikada ne bih istrčavala u medije. Ime sam izgradila mnogo pre nego što sam upoznala Nenada. Dokazala sam se kao model, ali i kao direktor i vlasnik modne agencije, ističe Mina. Udajom za našeg proslavljenog tenisera i rođenjem blizanaca Lune i Leona, jedna od najlepših srpskih manekenki, postavila je nove prioritete u životu. Sada joj je porodica na prvom mestu i, kako kaže, ne bi se menjala ni sa kim na kugli zemaljskoj.




Mina Zimonjić je jedna od retkih poznatih i uspešnih žena u Srbiji koje svoju karijeru nisu izgradile uz pomoć slavnog, uspešnog i bogatog supruga. Pre nego što je 2003. upoznala, a prošle godine se i udala za najboljeg dubl tenisera na svetu, Nenada Zimonjića, Mina, tada Knežević, slovila je za jednu od najpoznatijih i najlepših srpskih manekenki.
Nekadašnja balerina u svet modelinga ušla je 1990.godine, a nakon pojavljivanja na desetinama naslovnih strana domaćih i stranih časopisa, kao i u mnogobrojnim reklamama, sredinom devedesetih kupuje modnu agenciju ''Model Tattoo''. Biti na čelu modne agencije u vreme sankcija i izolacije, kako kaže Mina, nije bilo nimalo lako, ali je, zahvaljujući iskustvu i poznanstvima u svetu mode, uspela da najtalentovanijim saradnicama obezbedi internacionalne ugovore i vize za odlazak u inostranstvo.


Od decembra prošle godine kada je u Majamiju na svet donela blizance, Leona i Lunu, Mina se posvetila najlepšoj i najodgovornijoj ulozi u životu jedne žene, a da, pri tom, nije zapostavila svoj posao. Zimonjići su porodično gnezdo svili u Beogradu iz kog ne planiraju da se sele u skorije vreme, a tu je Mini i poslovna baza. Ovih dana je gotovo potpuno okupirana organizacijom velikog kastinga za upis novih modela u svoju agenciju.

Odgajate desetomesečne blizance, a često ste, iz objektivnih razloga, lišeni Nenadovog prisustva i pomoći. Ipak, ne zanemarujete ni profesionalni život. Kako vam to polazi za rukom?
– Vlasnik sam i direktor modne agencije ''Model Tattoo'' već 14 godina, tako da na poslovnom planu nema mnogo iznenađenja. Pojavom interneta počela sam da koristim sve prednosti te vrste komunikacija i informacija. Odmah smo postavili web stranicu agencije www.modeltattoo.com, što nam je omogućilo da budemo efikasniji u organizaciji posla. Danas nije teško voditi posao od kuće i uživati u majčinstvu, tako da su mi se deca desila u pravo vreme. Poslu sam se vratila desetak dana nakon Leonovog i Luninog rođenja.

Kako obično izgleda jedan vaš radni dan?
– Posao mi je takav da nemam radno vreme i bez obzira na kom sam kontinentu, da li sam u kancelariji ili kod kuće, oko 10 ujutru palim kompjuter i čitam poslovnu poštu. Desi se da ceo dan provedem za kompjuterom ili kraj telefona, ugovarajući odlazak nekog od svojih modela za inostranstvo dogovarajući angažmane za reklame... Trudim se da do 18 časova završim sve obaveze kako bih se posvetila dečici.

Šta mislite o ženama koje popularnost i ime stiču udajom za uspešne i poznate muškarce: sportiste, političare, umetnike…? 
– Svako se snalazi kako ume i zna. Iskreno, poštujem svakog ko se trudi da nešto postigne, što je pošteno, dobro i lepo. Ja sam karijeru izgradila mnogo pre nego što sam upoznala Nenada. Dokazala sam se kao model, ali i kao direktor i vlasnik modne agencije. Da nemam svoju karijeru, kao supruga poznatog sportiste nikada ne bih istrčavala u medije.

Šta vam je prioritet: privatni ili profesionalni život? 
– Ponosna sam na sebe i smatram da je umetnost organizovati život tako da u svakom aspektu budete ostvareni i zadovoljni. Volim svoj posao i dobro ga radim, ali nikada ne bih bila rob istog. Prioritet mi je porodica: Nenad, Luna i Leon! Imam divnog muža i divnu decu.

Kako se snalazite kao majka blizanaca?
– Odgajati blizance mnogo je teže nego imati dvoje dece različitih godina, ali to je duga priča. Od prvog dana sve funkcioniše prirodno i spontano. Nisam se plašila, mada bi mi bilo teško  da Nenad i moja majka Radmila nisu bili uz mene. Ne bih se menjala ni sa kim na kugli zemaljskoj. Ja sam najsrećnija žena na svetu.


Nenad je zbog turnira često odsutan. Kako to utiče na decu?
– I kada je u Beogradu, zbog profesionalnih obaveza, Nenad ne stiže mnogo da pomogne,  ali se trudi da svaki slobodan trenutak podeli sa nama. On je divan i pažljiv otac, i deca ga obožavaju. Kada ga vide na televiziji, mnogo se razvesele.

Na koga liče Leon i Luna? Kakvi su im karakteri?
– Veoma se razlikuju, i fizički i po karakteru. Dva minuta stariji Leon, nasledio je Nenadovu mirnoću, upornost i blagu narav, dok je Luna veoma aktivna, bučna i energična na mamu. Luna je i naprednija, baš kao većina devojčica, i već lepo govori: tata, mama, baba, to, ne... Leon je naučio da kaže „baba“ i „mama“, ali ne voli mnogo da priča, njegova komunikacija se uglavnom svodi na osmeh ili dozivanje: ejjj!


Modna agencija "Model Tattoo", čija je vlasnica Mina Zimonjić, organizuje 25. oktobra u Galeriji "O3one" u Beogradu veliki kasting za prijem novih članova, modela, manekena i promotera. Specijalni gosti na kastingu biće Jelena Ivanović, skaut modne agencije "Women" iz Milana, i Nebojša Babić, modni fotograf.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.