Latest News

Predsednik Medvedev se oduševio vinom i tufahijama!


Radni ručak u Predsedništvu protekao u srdačnoj atmosferi, predsednik Medvedev probao sva jela, najviše mu se svideli desert i srpska vina
Prijatelji... Medvedev i Tadić u društvu ministara Lavrova i Jeremića
Predsednik Dmitrij Medvedev juče se na radnom ručku u Predsedništvu Srbije oduševio posluženim kulinarskim specijalitetima, a naročito su mu se svideli srpska vina i tufahije, saznaje Press. Ručku, koji je priredio Boris Tadić prisustvovalo je pedesetak zvanica, a pored članova državnih delegacija, za stolom su bili i najuspešniji srpski biznismeni koji sarađuju sa Rusijom.
Predsednici Medvedev i Tadić su kasnili na ručak, pošto su u Predsedništvu imali još jedan susret „u četiri oka". Gostima je već bio poslužen aperitiv, kada su njih dvojica ušli u svečanu salu u kojoj je bila postavljena trpeza.
Ne treba nam prevodilac
Predsednik Tadić je seo između premijera Mirka Cvetković i njegovog zamenika Ivice Dačića, dok je Medvedev seo između svojih najbližih saradnika Lavrova i Šojgua. Ručku su prisustvovali i potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, ministri Jeremić, Kalanović i Škundrić, kao i direktori „Srbijagasa" Bajatović i „Železnica" Milovan Marković.


Za trpezom su bili i vlasnik „Delte" Miroslav Mišković, „Ist pointa" Zoran Drakulić, direktor „Hemofarma" Miodrag Babić, direktor „Sintelona" Nikola Pavičić, kao i članovi ruske privredne delegacije, među kojima se izdvajao Aleksej Miler iz „Gasproma".
- Ručak je protekao u odličnoj, vrlo prijateljskoj atmosferi... Medvedev je bio vidno dobro raspoložen. Sve vreme se smejao i šaljivo komentarisao, bio je vrlo neposredan. On i predsednik Tadić su pre ručka održali prigodne zdravice... - prenosi za Press jedan od gostiju. Prema njegovim rečima, dvojica predsednika su zdravice održali nazdravivši šampanjcem.

Tadić poklonio ram, ogledalo i knjigu
Predsednik Srbije Boris Tadić poklonio je ruskom kolegi ogledalo sa motivima srednjovekovne srpske ornamentike, zatim ram „Lipovo drvo", kao i knjigu „Srbija-Rusija", koja sažima srpsko-ruske odnose u periodu od 16. do 18. veka.
Šta je Medvedev poklonio Tadiću juče se nije moglo saznati jer se očekivalo uzvraćanje prezenta u kasnim popodnevnim časovima pred sam odlazak iz Beograda.

- Predsednik Medvedev je rekao da se mi, Srbi i Rusi, odlično razumemo i bez prevodioca. Zahvalio je na dobrodošlici i rekao da vrlo rado prepušta mikrofon drugima kako bi pojeo nešto dobro... - otkriva sagovornik Pressa.
Svi gosti na ručku sa kojima smo juče razgovarali kažu da se u Predsedništvu juče „baš dobro jelo".
- Medvedev je probao sve sa jelovnika, od predjela do deserta. Probao je rolovanu ćureću šunku i palačinke od heljde, meso koje je služeno za glavno jelo, a posebno su mu se svidele tufahije... - prenosi naš sagovornik.


Ruski gosti su se oduševili i posluženim srpskim vinima.
- Najpre je posluženo belo vino, a kada je posluženo meso, prešlo se na crveno... Medvedev je probao oba, a jedan od članova ruske delegacije je degustirajući „šardone" iz 2006. rekao da nešto bolje skoro nije pio - dodao je naš sagovornik. On kaže da se atmosfera u jednom trenutku toliko opustila da je jedan od gostiju iz privredne sfere kazao: „Trebalo je Medvedevu prase da poslužimo, kakav smuđ i teletina"...

Šta se jelo u Predsedništvu
Predjelo
- Rolovana ćureća šunka sa  prelivom od patlidžana i ajvara na vitaminskoj salati
- Gratinirane palačinke od heljde sa mladim sirom i sosom od mirođije
Glavno jelo
- File smuđa sa barenim povrćem
- File minjon sa grilovanim povrćem i sosom od borovnice
- Zelena salata
Desert
- Tufahije
Vina
- belo: „Šardone", „Radovanović"
- crveno: „Aurelijus", „Kovačević"

Značke za sve
Inače, predsednik Medvedev je tokom ručka najpre pričao o borbi protiv fašizma, kao i trenutno izuzetnim odnosima Srbije i Rusije, ali se vrlo brzo prešlo i na fudbalske teme (pogledajte okvir).


Interesantno je i da su svi gosti na ručku nosili na reverima značkice na kojima su zbog bezbednosti insistirali Rusi. Crvene značke su nosile VIP zvanice, plave su bile za drugi nivo, a zelene za obezbeđenje.    

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.