Latest News

Saveti protiv gripa H1N1


Autor: E. B. |
Dr Vinay Goyal, svetski autoritet na području nuklearne medicine s više od 20 godina iskustva, podelio je nekoliko efikasnih uputstava o kojima se nedovoljno govori.


Saveti dr Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je za veliki broj ljudi nije moguće, po principu zakona verovatnoće, sprečiti kontakt s virusom H1N1. Sam kontakt nije toliki problem, veći je problem sprečiti ga da oživi u telu i učini nas bolesnima.
Vrata na koja virus ulazi u naše telo su nos i usta. Dok ste još uvek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije H1N1 virusom, kako biste sprečili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete preduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od „korisnosti“ pravovremenog lečenja „tamifluom“.

Dakle, šta treba raditi:
1. Često perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije na odmet ponoviti).
2. Uzdržite se i ne dirajte lice. Pokušajte, dakle, što manje ruke da prinosite licu (naravno osim kad jedete, perete se ili spavate).
3. Promućkajte u ustima i grgoljite dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva-tri dana od prvobitne infekcije grla ili nosa da zaživi u telu i počne da pokazuje karakteristične simptome. Obično grgotanje stvarno može sprečiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imaće jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će „tamiflu“ imati na bolesnog. Nemojte potcenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.
4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakog dana nozdrve s rastvorom tople slane vode. Snažno izduvavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obe nozdrve komadićima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je efikasno.
5. Dajte podsticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na južno voće. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate one u kojima ima cinka kako biste poboljšali apsorpciju.
6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čaj, mleko, kakao). Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao i grgotanje, samo u suprotnom smeru. Ono ispira žive viruse iz grla u želudac gde ne mogu preživeti i učiniti nas bolesnima.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.