Latest News

Novi Zeland i El Salvador najbolje turističke lokacije


Novi turistički vodič "Lonli planeta" postavio je El Salvador na listu najboljih mesta za turiste, na iznenađenje svih belosvetskih putnika, dok su neke tradicionalne lokacije daleko zaostale iza ove najmanje države Centralne Amerike, piše "Skaj njuz".


El Salvador našao se na visokom drugom mestu zbog prelepe okoline i živopisne kulture, a turistički vodič preporučio je i brojne muzeje, galerije i noćne klubove San Salvadora, prestonice države.


Iako je stavljanje El Salvadora na listu "Lonli planeta" iznenadilo mnoge, zbog burne prošlosti zemlje, urednik vodiča Tom Hol objasnio je da je San Salvador "uzbudljiva prestonica", a da država poseduje "fantastične nacionalne parkove i vulkane, kao i mogućnosti za sjajan surf".


Novi Zeland našao se na prvom mestu zbog spektakularne prirode i široke ponude aktivnosti za turiste, poput bandži-džampa i šetnji. Za ovu zemlju takođe je glasao i princ Vilijam, koji će do Novog Zelanda otputovati sledeće godine.


Iza Novog Zelanda i El Salvadora, na listi deset najboljih turističkih lokacija slede Nemačka, Grčka, Malazija, Maroko, Nepal, Portugalija, Republika Surinam i Sjedinjene Američke Države.

Sarajevo među deset najboljih turističkih lokacija
Sarajevo je po preporuci "Lonli planeta" ušlo u prvih deset gradova na svetu koje treba posetiti.
"Best in travel 2010." je peto izdanje najpoznatijeg turističkog vodiča u kome se nalaze najbolja mesta na svetu koja bi trebalo posetiti.
Na listi deset gradova koje bi trebalo posetiti nalaze se Abu Dabi (UAE), Karleston (SAD), Kork (Irska), Kuensa (Ekvador), Istanbul (Turska), Kjoto (Japan), Leče (Italija), Sarajevo (BiH), Singapur (Singapur) i Vankuver (Kanada).

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.