Latest News

Tom Kruz batinao neposlušne sajentologe


Sajentološka karijera poznatog holivudskog glumca Toma Kruza dobila je ovih dana novu epizodu
Tom Kruz
Odbacio optužbe... Tom Kruz
Čini se da zvezda filma „Top gan" poslednjih godina više pažnje privlači zbog svoje pripadnosti Sajentološkoj crkvi nego zbog uloga u holivudskim blokbasterima.
Bivši visokorangirani sajentolog Marti Retban odlučio je da iznese prljav veš o ovoj crkvi, kao i o njenom najpoznatijem članu Tomu Kruzu. Retban, koji je nekada bio osoba od najvećeg poverenja čelnika Sajentološke crkve, kaže kako je Kruz verovatno tukao neposlušne članove crkve, što je bila jedna od uobičajenih mera za dovođenje vernika „u red". On dodaje da sajentolozima nije strana fraza da je „batina izašla iz raja", a da se fizičko nasilje koristilo kao vaspitna metoda za vernike koji se nisu pridržavali strogih pravila crkve. Prema njegovim rečima, u Hemetu, u Kaliforniji, postoji sajentološki kompleks poznat pod nazivom „Rupa", gde su pre izvesnog vremena tri člana crkve bila zarobljena zbog neposlušnosti. Upravnici kompleksa bili su neprestano kritikovani, jer su „preblagi" prema zatvorenicima i jer su odbijali da ih tuku. Zbog toga je u pomoć pozvan Tom Kruz. Retban ističe da je Kruz obećao da će doći u „Rupu" i lično „razbiti" trojicu zatvorenika, ako upravnici ne mogu sami to da učine. Upravnici su navodno na kraju ipak sami nasrnuli na „zatvorenike".
- Letele su pesnice i trojicu neposlušnih su tukli čak i nogama. Nastavili su da ih udaraju dok svaki od njih nije imao masnice na oba oka - tvrdi Retban.
Portparol crkve Tomi Dejvis, kao i advokat Toma Kruza, demantovali su sve optužbe. Dejvis je izjavio da je Retban poznati lažov i da je zbog toga i otpušten, jer je u brojnim prilikama napadao članove crkve. On dodaje da postoje svedoci koji će potvrditi da sajentološki vođa nije spomenuo Toma u kontekstu prevaspitavanja i batinanja neposlušnika.
Još jedan bivši sajentolog Mark Hedli je u svojoj knjizi „Blown for Good" ismejao je Toma tvrdnjama da je tri puta nedeljno razgovarao s knjigama, flašama i pepeljarama, pokušavajući da ih pomeri i na taj način stekne kontrolu uma.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.