Latest News

Borac za pravdu s varjačom


Čuveni britanski kuvar Džejmi Oliver ubedio je mlađeg kolegu Toma Bejsdena da prizna učešće u krađi robe, vredne tri miliona funti. Roba je bila ukradena iz skladišta u Sautendu, gde je Bejsden ranije bio zaposlen.
Kuvar Tom Bejsden (28 godina) svedočio je pre dva dana na sudu u Bazildonu da ga je čuveni kolega Džejmi Oliver ubedio da prizna učešće u krađi dragocenosti, vrednih tri miliona funti.
oli-bx.jpg
On je svedočio na suđenju trojici muškaraca, koji su, navodno, takođe bili uključeni u pljačku.
Sam Bejsden, koji je rođen u Tandersliju, u oblasti Eseks, prošle godine je osuđen zbog učešća u zločinu, posle priznanja da je odgovoran za krađu, zaveru i ometanje istražnog postupka, a kazna će mu biti izrečena kada se završi ovo suđenje.
On je pomogao u organizaciji krađe pošiljke „kartijeovih" satova, nakita i torbi u maju 2001. godine, dok je radio u carinskom skladištu na aerodromu u Sautendu.
Tek posle sedam godina, Bejsden je odlučio da prizna, i to kada je postao učesnik emisije Džejmija Olivera, u kojima se problematičnim mladićima i devojkama pruža šansa da promene život i postanu kuvari.
Bejsden se u toj emisiji takmičio za nagradu da vodi sopstveni restoran, ali nije uspeo da je osvoji.
Pred sudom u Bazildonu svedočio je pred porotom da je propustio šansu da sarađuje sa Oliverom na njegovom novom projektu, jer mu je priznao zločin.
Posle priznanja, popularni engleski kuvar ga je ohrabrio da se suoči sa posledicama svojih postupaka.
oliv-i-bai.jpg
Džejmi Oliver i Tom Bejsden
„On (Džejmi Oliver) mi je govorio: 'Radiš pravu stvar. Ne možeš pobeći od svoje prošlosti. Džejmi me je uvek inspirisao, tako da sam poslušao njegov savet'", rekao je Bejsden.
Kada je priznao, policiji je otkrio imena i drugih učesnika u krađi - njegov rođak Gari Mohan (navodni organizator zločina), Džozef Ksenofondos i njegov brat Marios.
Bejsden je izjavio da je pomogao pri utovaru ukradene robe, a da ga je posle toga „siledžija" Džozef Ksenofondos vezao i prebio.
Poroti je otkrio da je tada mislio da će ga oni ubiti, kako bi zataškali tragove.
Dodao je da nije mislio da će mu oni platiti, ali da je kasnije ipak dobio 100 hiljada funti.
Mohan, rođen u istočnom Londonu, negirao je učešće u krađi, isto kao i braća Ksenofondos.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.