Latest News

Brza pica



Sastojci za 4 porcije
TESTO:
-2 kašičice suvog kvasca
-1/2 kašičice šećera
-1/2 kašičice soli
-2 i po šolje (od 250ml) brašna
-2 kašike ulja
-1 šolja mlake vode

DODACI:
-1/2 šolje paradajz sosa za picu
-malo origana, majčine dušice, bosiljka
-2 šolje rendane mocarele
-razno sitno seckano povrće, po želji (luk, mladi luk, masline, zelene ili crvene paprike, pečurke (sirove ili marinirane), pečene paprike, ljute papričice, blanširan i iseckan spanać)
-meso ili riba po želji (šunka, mortadela, kobasica, proprženo mleveno meso, pečena pileća belina, inćuni, škampi, isitnjeno meso od krabe)

Priprema
Razmutiti kvasac u malo tople vode, sa šolju i šećerom. Kad nadođe posle 5 minuta dodati sipati u činiju sa brašnom, pa dodati 2 ulje i vodu. Umesiti mekše testo, ostaviti da nadolazi oko 15 minuta prekriveno plastičnom folijom (znam da nije folija, ali ne znam kako drugačije da ga imenujem). (Testo sada može da se zamrzne).
Razvući testo u veći okrugao ili četvrtast pleh. Premazati sosom, posuti mešavinom začina i odozgo sipati 1 šolju sira. Poređati sastojke po želji, a preko svega sipati još 1 šolju sira. Picu peći na 250C (450F), oko 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.