Latest News

Lepa Lukić na Kobasicijadi


Učesnica ovogodišnjeg „VIP Velikog brata", folk zvezda Lepa Lukić, izašla je na nekoliko sati iz popularnog šoua da bi gostovala na Kobasicijadi u bačkom selu Turija
Lepa Lukić
Iako je sneg zavejao ovo malo selo, meštani ovog mesta nisu odustali od održavanja Kobasicijade, tradicionalne manifestacije posvećene njihovom specijalitetu. Džinovska kobasica, duga 2.026 metara i teška više od dve tone, dovezena je juče na specijalnoj prikolici u centar Turije, gde će biti dok se ne rasproda. Za razliku od prethodnih godina, kada je na Kobasicijadu dolazilo nekoliko desetina hiljada ljudi, ovoga puta su sneg i vetar rasterali mnogobrojne goste, pa su manifestaciju propratili uglavnom samo Turijci i Srbobranci. Tokom tri dana organizovani su brojni događaji i takmičenja, a najviše pažnje ipak je izazvalo gostovanje Lepe Lukić, koja je specijalno za ovu priliku na nekoliko časova napustila kuću „Velikog brata".
Turijska kobasica, koja se prodaje po 400 dinara za metar, svake godine po svojoj dužini obara sopstveni rekord, ali njen izvrstan kvalitet ostaje uvek isti.
- Ni zbog lošeg vremena ne zastajemo. Iskusni majstori napravili su kobasicu od 35 tovljenika, a utrošeno je oko sto kilograma soli i paprike, kao i desetak kilograma luka i bibera. Kobasicijada je zaštićen brend i pripada samo Turiji - kazao je Miroslav Medurić, predsednik Organizacionog odbora 26. kobasicijade.
Kobasicijadu je otvorio Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a prisutne su pozdravili predsednik opštine Srbobran Branko Gajin i Miroslav Medurić. Voditelj programa bio je poznati novinar TV Vojvodine Bora Otić.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.