Latest News

Pola estrade bilo na vezi sa Šarićima!


Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen kaže da je vođa velikog narko-klana Darko Šarić imao podršku dela medija, stranaka i političkih struktura u Srbiji i regionu, kako bi pokazao da je jači od države
Slobodan Homen
Nema nazad... Slobodan Homen
Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen kaže  da je istragom protiv Darka Šarića država poslala jasnu poruku da će se do kraja obračunati sa organizovanim kriminalom, ali i da „sprema konačni udarac na vrh narko-mafije".
Homen: Sad mi izmišljaju afere!
Državni sekretar u ministarstvu pravde Slobodan Homen kaže da su navodi pojedinih medija u kojima piše da firma njegovog oca učestvuje u nedozvoljenim poslovima oko izgradnje marketa „Vero", „apsolutne neistine".
- I ove navodne afere su pokušaj da se minimalizuje ono što država radi u borbi protiv organizovanog kriminala. Ti navodi nemaju nikakve veze sa istinom, baš kao ni što ja nemam veze s tim poslovima koji se pominju. To je udarac na mene i na moju porodicu zbog posla koji radim, da se zamene teze, da se se umanji značaj. To su svi primetili, ali najbolje je opisala moja majka Dušanka rečima: „Slobodane sine, šta će ti sve to, vrati se u advokaturu!"- rekao je Homen.
Prema njegovim rečima, vrh narko-mafije je novcem od trgovine kokainom koji se meri milijardama evra kupio podršku dela medija, pojedinih stranaka i političkih struktura u Srbiji i regionu. Time je ovaj narko-klan želeo da pokaže i da je jači od države.
Mafija sprema kontraudar!
- Sada je na Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal da na primeru Darka Šarića raskrinka spregu narko-kriminala sa krupnim kapitalom, političkim strukturama, strankama i pojedinim medijima, kako u Srbiji tako i u regionu. Na vezu narko-mafije sa državnim strukturama ukazuje i činjenica da su oni lako dobijali državljanstva svih država u regionu i takvoj praksi se mora stati na put - kaže Homen .
Prema njegovim rečima, ovo je pravi trenutak da se i na delu pokaže da li je država jača od mafije.
- Zbog toga borba protiv organizovanog kriminala ne sme biti deklarativna, već suštinska. Oduzimanje imovine je jedan od najdelotvornijih udaraca na mafiju, kao udar na suštinu njihovog delovanja. Mi smo svesni i da oni to neće posmatrati i očekujemo odgovor od strane kriminala. Znate, kad je počela prelnidba imovine kriminalaca dobijali smo „prijateljske savete" da to ne radimo. A kad su videli da „prijateljska ubeđivanja" ne prolaze, počele su i otvorene pretnje. Međutim, državno opredeljenje je da odustajanja nema, idemo do kraja - ističe Homen.
Tadić: Rat kriminalu, nema stajanja!
Predsednik Srbije i DS Boris Tadić objavio je rat organizovanom kriminalu, koji neće prestati sve dok kriminalci ne budu očišćeni iz Srbije. Tadić je, na proslavi 20 godina od osnivanja Demokratske stranke, rekao da Srbija nikad u svojoj istoriji nije vodila ovakvu borbu protiv kriminala kakva se danas vodi.
- Organizovanom kriminalu i korupciji objavljujemo rat, svima ostalima mir. Kriminalcima objavljujemo rat koji nećemo okončati dok ih ne počistimo iz Srbije kako bismo građanima Srbije obezbedili bolju budućnost - rekao je Tadić.
Prema saznanjima , Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal počelo je da popisuje imovinu članova narko-klana Darka Šarića. Prema ovim informacijama, Šariću će prvo biti oduzeto zemljište, poljoprivredna gazdinstva i preduzeća u Vojvodini. Istraži organi već proveravaju kako je Šarić privatizovao ove poljoprivredne firme i prve zaplene se očekuju u martu.
Udarac po džepu i imovini
Slobodan Homen potvrdio je da će imovina Darka Šarića uskoro biti privremeno oduzeta i da je to „jedan od najznačajnijih segmenata u borbi protiv organizovanog kriminala".
- Borba protiv organizovanog kriminala mora biti suštinska. Prethodnih godina imali smo akcije koje nisu ni dodirivale vrh narko-brega, već hapšenja treće, četvrte karike u dilerskom lancu. Po najnovijim analizama, do sada je razbijeno 25 odsto dilerske mreže u Srbiji. Sada smo odlučni da se razračunamo sa najmoćnijima koji su obrnuli milijarde evra na trgovini drogom i kupili imovinu veću od 100 miliona evra. Oni su novac od šverca narkotika ulagali u kupovine preduzeća, nekretnine, zemljište... Sve ćemo to istražiti i stečeno kriminalom oduzeti - naveo je Homen.
pevačica
Pola srpske estrade u panici zbog Šarića!
Posle početka obračuna države sa narko-klanom Darka Šarića na srpskoj estradi zavladala je neviđena panika! Kako saznajemo, znatan broj pevača i poznatih TV zvezda strahuju da bi policija mogla da ih uhapsi zbog veza koje imaju sa Šarićima.
Prema saznanjima , policija već ima ozbiljne informacije da su „jedna poznata folk pevačica poreklom iz Crne Gore i jedan kontroverzni TV voditelj vrlo blisko sarađivali sa braćom Darkom i Duškom Šarićem.
- Mnogo srpskih zvezda blisko je sarađivalo i privatno se družilo sa Šarićima, a neki od njih su uživali i zaštitu ove moćne crnogorske porodice. To je na srpskoj estradi javna tajna - kaže sagovornik  iz policije. Prema njegovim rečima, neki od njih su samo poslovno sarađivali sa Šarićima, pevali za honorare na njihovim zabavama i proslavama, što nije kažnjivo, ali neki su imali „specijalne angažmane"?!
- Postoje ozbiljne indicije da je jedna poznata folk pevačica poreklom iz Crne Gore pomagala narko-klanu u rasturanju droge. Konkretno, proveravamo tvrdnje da je ona pomagala Šarićevim ljudima u prebacivanju droge sa jedne da drugu lokaciju po Srbiji i Crnoj Gori. Navodno, policajci na terenu su u nekoliko navrata zaustavljali te konvoje, ali su odustajali od detaljne kontrole kad bi im se sa zadnjeg sedišta džipa obratila ova lepa pevačica - objašnjava sagovornik našeg lista.
Narko-bos Darko Šarić
Voli da mu pevaju na uvce... Narko-bos Darko Šarić
Kako saznajemo, na spisku sumnjivih „šarićevaca" nalazi se i jedan veoma poznati, kontroverzni TV voditelj.
- Proveravaju se navodi da je on jedno vreme čak i živeo u Šarićevom stanu na Novom Beogradu. On je navodno čak jedno vreme i pomagao u distribuciji narkotika u visokom srpskom društvu... - navodi sagovornik blizak istrazi.
Prema njegovi rečima, istražni organi sumnjaju da su na desetine poznatih ličnosti bili redovni kupci kokaina od Darka Šarića.
- Istraga možda dovede i do imena nekih takođe vrlo poznatih džetsetera koji su prvo kupovali drogu od narko-klana Darka Šarića, a potom je, za njegov račun, prodavali kolegama na srpskoj estradi... - kaže na kraju sagovornik .
Redakciji poznata su i imena „osumnjičenih" estradnih zvezda, ali ne možemo da ih objavimo, jer oni zvanično još nisu osumnjičeni. (S. J.)

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.