Latest News

Božić, praznik ljubavi i veselja


Poznate estradne ličnosti u Srbiji i ove godine tradicionalno proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik uz badnjak i česnicu
Ceca Ražnatović: Praznično sa decom i Vladom
Srpski džetseteri, u duhu tradicije našeg naroda, i ove godine proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik - Božić. Folk prvoligaši Ceca Ražnatović i Šaban Šaulić Božić će proslaviti sa porodicom i prijateljima. Popularni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić poštovaće sve običaje, pa će se na njihovoj trpezi naći i česnica sa dinarom. I Željko Joksimović otkriva da je pripremio bogatu gozbu za praznik. Za razliku od njih, urednice i voditeljke „Beogradske hronike" Slađana Tomašević i Rada Đurić praznik će provesti radno na RTS-u.
Ceca Ražnatović: Praznično sa decom i Vladom

Folk diva Svetlana Ražnatović ove godine će Božić proslaviti sa dečkom Vladimirom Cvetkovićem, kao i sa sinom Veljkom i ćerkom Anastasijom.
- Božić uvek proslavljam kod kuće u krugu najbližih. Kao uvek, i ove godine uz mene će biti sin Veljko i ćerka Anastasija i moj dečko Vlada. Veoma mi je žao što sa nama neće biti moji roditelji i sestra Lidija, koja će sa svojom porodicom biti na Kipru. Poštujem sve običaje - unosimo badnjak, imamo položajnika, a sa decom i Vladom otići ću na ponoćnu božićnu liturgiju - kaže Ceca.

Slađana Tomašević i Rada Đurić
Slađana Tomašević i Rada Đurić: Božić uz RTS
Urednice i voditeljke „Beogradske hronike" na RTS-u Slađana Tomašević i Rada Đurić praznik će provesti radno.
- Na Božić ću voditi „Beogradsku hroniku", što mi ne pada teško jer znam da će mnogi gledaoci pratiti našu emisiju. Čim završim posao, idem na prazničnu večeru sa svojim najmilijima. Inače, poštujem sve običaje, obavezno postim na Badnji dan, kupujem badnjak i spremam bogatu trpezu - kaže Slađana , a Rada dodaje:
- Na Badnje veče radim, ali ću stići kući na prazničnu večeru, dok ću Božić posle nekoliko godina proslaviti sa najbližima. S obzirom na to da smo u stambenoj zgradi, nemamo mogućnost da ga proslavimo onako kako bi to trebalo po starim običajima. U svakom slučaju, bitno je da praznik ima simboliku i da ga slavimo u krugu porodice. Toplina kućnog doma i prisustvo najbližih su najvažniji, a to ću ove godine imati - kaže Đurićeva.

Šaban Šaulić: Sa najmilijima
Šaban Šaulić: Sa najmilijima
Nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić tradicionalno će Božić provesti sa svojom porodicom, poštujući sve pravoslavne običaje.
- Božić uvek provodim neradno u krugu svoje porodice. Obavezno unosimo badnjak na badnje veče, a na sam dan Božića dolazi nam položajnik. Iako smo često na okupu, uvek se radujem ovom velikom prazniku, jer smo svi zajedno. Tu su moje ćerke Sanela i Ilda, sin Mihailo, supruga Gordana i moja najveća radost - unuk Luka. Uveče će nam doći prijatelji. Sigurno ćemo se fenomenalno provesti uz bogatu trpezu - rekao je Šaban.

Milena Dravić i Dragan Nikolić: U krugu najbližih
Milena Dravić i Dragan Nikolić: U krugu najbližih
Legendarni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić proslaviće najveći hrišćanski praznik u krugu svoje porodice, uz česnicu i bogatu trpezu.
- Volimo Božić i uvek ga slavimo u krugu najbliže porodice. Tako će biti i ove godine, pa će sa nama biti Draganova majka, koja je vrlo stara, moj brat i najuža rodbina. Atmosfera je uvek svečana - prvo slavimo Badnje veče i tada unosimo badnjak u dom, a sutradan mesimo česnicu, obavezno stavljamo paru u nju i spremimo bogatu trpezu - kaže Milena.

Željko Joksimović: Uz prazničnu trpezu
Poznati kantautor Željko Joksimović Božić će proslaviti tradicionalno u svom beogradskom domu.
- Za Božić nikada ne radim, pa ću taj praznik i ovog puta proslaviti svečano sa porodicom u svom domu u Beogradu. Trudim se da poštujem običaje koliko je to moguće u gradskoj sredini. Uvek imam bogatu trpezu, za koju je uglavnom zadužena moja majka - rekao je Željko.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.