Latest News

Fan klubovi: Rat zvezda na internetu


Danas se popularnost estradnih zvezda ne meri samo dijamantskim tiražima, već i brojem fan klubova na internetu
Jelena Karleuša, Svetlana Ražnatović, Milka Canić i Seka Aleksić
Popularne na internetu... Jelena Karleuša, Svetlana Ražnatović, Milka Canić i Seka Aleksić
Ona je - supervizor! Ona je božansko biće s neba poslato da ispravi nepismene Srbe. Ona je ubila petog, crnog Teletabisa. Ona je jedina uspela da ogrebe svetu kožu Čaka Norisa, koji je uplakan pobegao u Čakmobil, USA. Ovo su samo neki od komentara članova internet fan kluba Milke Canić, supervizora RTS-ovog kviza „Slagalica".
Dok se nekada nečija popularnost merila dijamantskim i platinastim tiražima, danas se merilo nečije uspešnosti ogleda u broju internet fan sajtova. Pre nego što su mnogi estradnjaci shvatili značaj oficijalnih sajtova, njihovi verni obožavaoci su se za to pobrinuli i registrovali nezvanične internet stranice. Najviše fan sajtova za sada imaju Jelena Karleuša, Ceca Ražnatović i Seka Aleksić. Internet stranice fan klubova se u većini slučajeva brže i detaljnije ažuriraju nego oficijalne strane, a komentari puni divljenja i obožavanja njihov su neizbežan deo.
Pozdrav od Cece
Tako je valjda jednoj devojci u Nemačkoj dosadilo da čeka Cecinog izdavača da postavi dugo najavljivanu glamuroznu veb prezentaciju, pa je ova anonimna obožavateljka registrovala www.ceca.de koja, istina, trenutno ne funkcioniše. U to vreme nije postojao sajt, do ovoga, na kome je detaljnije moglo da se informiše o Ceci. Pored linkova, biografije, diskografije, video-zapisa, pesama, fotografija, volpejpera, reči pesama i foruma, administratorka je s ponosom okačila Cecinu mejl zahvalnicu:
„Ciao, dragi moji! Hvala lepo za ovaj divni forum, osećam se darovanom i drago mi je da znam da me moja publika u svojim srcima nosi i van moje divne otadžbine. Drago mi je da se moj zvuk čuje širom Evrope i zahvaljujem se svima koji su to omogućili. A specijalno organizatoru ove strane. Pozdrav, vaša Ceca."
Oproštaj od idola
Fan klubovi folk pevačica funkcionišu i van interneta, pa je na koncertima Cece Ražnatović, recimo, moglo da se vidi nekoliko transparenata sa natpisima „fan klub". Svojevremeno je jedan mladi fan Jelene Karleuše ostavio misteriozni paket pred vratima jedne beogradske redakcije, za koji su svi u prvi mah pomislili da je bomba. Bila je to, na sreću, njegova kolekcija suvenira vezanih za JK, koje se na taj način odrekao, jer je Karleuša posle jednog nastupa odbila da mu da autogram.
Gotovo istovremeno je u istoj toj Nemačkoj nekoliko naših ljudi napravilo JK internet fan klub. Za razliku od Cecine, u to vreme Karleušina prezentacija delovala je skromnije, ali samo na prvi pogled, jer se iza osnovne strane krilo mnogo izjava, fotki, tekstova, ali i veoma zanimljivih podataka iz privatnog života, kao i delovi intervjua koje je Jelena davala brojnim medijima.
Rat folk zvezda
Danas su u trendu i fan pejdžis na „Fejsbuku", gde je nedavno došlo i do okršaja između dve folkereke - Seke Aleksić i Jelene Karleuše. Inicijator aktuelnog okršaja bila je Aleksićeva, koja je u emisiji „Red karpet" pošteno isprozivala svoju plavokosu koleginicu, istini za volju, nijednog trenutka ne pomenuvši njeno ime.
- Najviše se foliraju oni koji su sve samo ne zvezde, oni koji žive kao podstanari, koji voze iznajmljene automobile, koji imaju falš tašne... Takve pevačice su do te mere iskompleksirane da se slikaju u tuđim kolima i ispred tuđih stanova koje u javnosti predstavljaju kao svoje - sasula je folk zvezda svoje mišljenje gledaocima hrvatske TV Nova, verovatno i ne sluteći da će joj se JK već sutradan na svom „Fejsbuk" profilu revanširati nesvakidašnjim statusom: „Dragi prijatelji, zbog velikog interesovanja uskoro će početi sa radom moj fan klub, koji će okupljati sve javne ličnosti moje obožavaoce. Pevačice će biti u najvećem broju, a počasna predsednica biće ona koja me najviše kopira, najviše priča o meni, vodi računa o tome šta jedem, gde živim, šta vozim, oblačim...", dok je samo nekoliko sati kasnije osvanulo sledeće: „I, evo, imamo pobednicu... Zlato odlazi u ruke Seki „ja zidam kuću, ona živi u saksiji" Aleksić. Čestitam! Dakle, Zuhra Ramizaj je počasna predsednica mog fan kluba".
Seka uzvraća udarac
A onda se sutradan ponovo oglasila Seka, ali ovoga puta, baš kao i njena „omiljena" koleginica, na „Fejsbuku". „Dragi moji prijatelji, evo jednog humanog predloga! Hajde da zajedno otvorimo jedan devizni račun na koji će svako od nas, koliko ko može, izvršiti uplatu, a sve u cilju da Krmeljuši zvanoj „nema se, ne može se" kupimo stan, da ima jadna gde da spava, a ne da se slika ispred tuđih vila, hvaleći se kako su njene. Evo, ja ću prva uplatiti hiljadu evra, a vi, kao što rekoh, koliko ko može", predložila je Aleksićeva. I ne samo to... Nekoliko sati kasnije na njenom statusu zaista je osvanuo broj žiro-računa.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.