Latest News

VLASNIK „EMOUŠNA": Velju Ilića uopšte nismo zvali u VB!


Sa Ilićem niko iz naše firme nije kontaktirao zato što znamo koje sve obaveze ima. Jelena Karleuša i Nenad Čanak u VB su ušli bukvalno bez ikakve novčane nagrade
Goran Stamenković
„VIP Veliki brat" počinje sutra na televiziji Pink, a u rijaliti kuću na Košutnjaku ući će više od 10 poznatih ličnosti, koji će se u narednih mesec dana boriti za nagradu od 50.000 evra. Vlasnik produkcijske kuće „Emoušn" i licence „Veliki brat" Goran Stamenković kaže  da će se ovaj šou umnogome razlikovati od dosadašnjih serijala.
- Pošto VB u Srbiji već tri godine ide velikom brzinom u tempu jesen-zima, morali smo da uvedemo neke izmene kako se publika ne bi zasitila ovog koncepta, što se već dogodilo u jednom broju zemalja. Samo će ovaj VIP VB biti drugačiji, neklasičan, od kastinga i izbora samih učesnika, pa do pravila koja će važiti. Učesnici više neće glasati i izbacivati nekog, već će doći do neke vrste borbe između dve grupe. Zato smo ovaj serijal i nazvali „bogati i siromašni", i tako će i kuća izgledati. Insistramo na tome da u VB-u ima dosta humora i verujem da će gledaoci biti vrlo zadovoljni.
Ko će sve učestvovati u VIP VB?
- Konačan spisak još nije utvrđen. Sve će se znati u subotu uveče.
fakti
n Jedan serijal „Velikog brata" košta između tri i četiri miliona evra
n Na ovom projektu radi između 400 i 450 ljudi, 24 sata dnevno
Dajte bar jedno ime.
- Kažem, finalni pregovori su u toku.
Hoće li biti nekih vrlo, vrlo poznatih?
- Naravno.
A političara?
- Ne!
Naravno da neće, kad vas je Velimir Ilić odbio. Koji su bili njegovi uslovi?
- Ne znam koji su njegovi uslovi, jer sa Velimirom Ilićem niko iz naše firme nije kontaktirao zato što znamo koje sve obaveze ima. Ali, takav čovek bi nam svakako bio interesantan da se pojavi u kući VB-a.
Znači, nisu tačni navodi Ilića da je on odbio ponudu za ulazak u kuću!
- Ponavljam, s Ilićem niko od nas nije kontaktirao.
Postoji fama da učesnici dobijaju mnogo novca za ulazak u kuću. Koji je najveći honorar koji ste isplatili do sada i kome?
- Prvo, nije reč o velikom novcu, zato što veliki novac u Srbiji ne može da se obrne i zaradi. Nije novac razlog zbog koga poznati ulaze u „Velikog brata", mnogo veći interes jeste njihova promocija za neke projekte koji su njima značajni. A drugi razlog je da neki koji su nekada bili poznati učestvuju kako bi se povratili iz zaborava. A VB je najbolji način da se vrate.
Vi tvrdite da Jelena Karleuša i Nenad Čanak nisu dobili ni dinara za učešće u prošlom VIP VB-u?
- Jelena Karleuša nije dobila novac, ni Nenad Čanak nije dobio novac. Karleuša je bukvalno ušla bez ikakve novčane nagrade, kao i Čanak.
Pored VIP VB-a, koji se emituje na Pinku, vi ste sa ovom televizijom potpisali i ugovor o emitovanju običnog VB-a, koji je do sada išao na B92.
- Prošle godine imali smo čudnu situaciju. Sa Pinkom sarađujemo od prvog serijala VB-a u BiH i Crnoj Gori, a u Srbiji radimo sa B92. Drugo, ugovor u vezi s VB-om i televizijom se potpisuje obično na tri godine, jer je reč o vrlo skupom i produkcijski zahtevom projektu, pa je isuviše riskantno da se televizije menjaju godinu za godinu. Ugovor sa B92 je istekao i sada smo potpisali ugovor sa Pinkom, koji je malo duži od trogodišnjeg. To će biti tri serijala i tri VIP-a, koji će se emitovati u narednih pet godina. I reč je o najvećem ugovoru koji je bilo koja televizija potpisala sa bilo kojom produkcijskom kućom. A Pink i „Emoušn" su jedine privatne kompanije u oblasti TV i produkcije koje su prebrodile ekonomsku krizu, dok su se ostale ugasile, ili su pred gašenjem.
Da niste prešli na Pink zato što vas je prošle godine po gledanosti ubedljivo pobedila „Farma"?
- Naravno da ne, jer smo dogovor sa Pinkom imali i pre pojavljivanja „Farme". VB je na Pinku iz čisto komercijalnih razloga. A zavisi i kako računate gledanost. VB jeste imao slabije rejtinge i šer od „Farme" jer je bio na slabijoj televiziji. Ali, ako pogledamo naše rejtinge u Bosni i u Makedoniji, onda nismo bili tako loši.
Da li vas je nerviralo i pogodilo što je Srbija više gledala „Farmu" od VB-a?
- Znate, postoje ljudi koji vole da su uvek korak ispred drugih. Ja ni u čemu ne volim da budem drugi.
Vi ste u Srbiju doneli rijaliti programe, od VB-a do „Menjam ženu". Šta kažete onima koji misle da je takav program velika glupost i opasnost po društvo?
- To je njihovo pravo. Ali, postoji jedna sprava koja se zove daljinski upravljač. Verujem da je najbolji način da se bilo ko izbori za svoje mišljenje da - ponudi alternativu.
Ima li vaš lični život bilo kakve veze sa rijaliti-šouom?
- Ne. Jedini kontakt koji sam imao je moja bivša supruga Ana Mihajlovski, koja je učestvovala u projektu „Veliki brat".
Da li biste vi učestvovali u nekom rijaliti-programu?
- Ne, zato što mislim da ne bih bio uopšte zanimljiv gledaocima.
kadar iz serije "Žene sa Dedinja"
„Žene sa Dedinja" najskuplja serija u srpskoj istoriji
n Snimili ste i seriju „Žene sa Dedinja", koja je potpuno drugačija od svega što se do sada radili, prevashodno rijaliti-programa. Kada će gledaoci moći da je vide?
- Svi potezi „Emoušna" i mene jesu takvi da uvek uradimo ono što niko ne očekuje, da uradimo nešto da bismo pomerili granice. Tako je i sa serijom „Žene sa Dedinja", koja je najskuplja serija ikada snimljena u Srbiji. Očekujem da emitovanje počne na jesen, a u toku su pregovori sa televizijama. U pregovorima ne žurimo, jer smo stvarno napravili mnogo dobru seriju, koju pripremam više od pet godina! „Žene sa Dedinja" su najambiciozniji projekat koji je rađen na ovim prostorima. Jedna epizoda snimana je 15 dana, a za to vreme se u Srbiji snimi pola filma.
n Da li ovom serijom „ispirate savest" jer ste uveli rijaliti-programe u Srbiji?
- Ne, savest mi je čista, i spavam kao beba. Svakog dana zaspim pre ponoći.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.