Latest News

Boško digao Niš na noge

Boško digao Niš na noge
Vatrogasci pronašli južnoameričku bou na bankomatu!


Subota - 22.08.2009
Jedan Nišlija koji je preksinoć oko dva sata ujutro prolazio ulicom 7. jula, u samom centru Niša, frapirao se kada je video da sa bankomata visi zmija duga metar i po!

Čovek je pozvao vatrogasce koji su očekivali da će zateći smuka, što nije retka pojava u Nišu. Međutim, umesto domaće zmije, utvrdili su da se radi o boi, zmiji koja živi u Južnoj Americi!

Zmiju su vatrogasci stavili u torbu i odneli u svoju stanicu gde je provela jučerašnje pre podne u očekivanju da joj se javi vlasnik. Do popodneva je bilo neizvesno da li će se on uopšte javiti, pa je policijska uprava kontaktirala zoološki vrt u Jagodini interesujući se da li bi prihvatili zmiju beskućnika. Jagodinci su izrazili spremnost da zbrinu zmiju, ali se nešto posle 14 sati u stanici vatrogasne policije obreo Nišlija Goran Nikolić, koji im je objasnio da je odbegla zmija u stvari njegov Boško.
- Zmiju čuvam već četiri godine u adekvatnom prostoru. Međutim, imao sam nameru da mu napravim nov terarijum, pa sam bou izvadio iz njega. Boško je imao običaj da šeta po stanu i da izlazi na terasu da se sunča. Pretpostavljam da je video nekog guštera ili da je krenuo u potragu za ženkom te se sa terase spustio na ulicu. Nisam ni znao da je zmija odlutala. Tek kada mi je majka kazala da je čula na televiziji da je neka zmija primećena u gradu, potražio sam Boška i utvrdio da ga nema - kaže Nikolić.
Nenad Ristić, komandir odeljenja protivpožarne policije, kaže da su vatrogasci intervenisali na osnovu telefonske dojave.

- Kako nemamo adekvatnu opremu za hvatanje gmizavaca, poneli smo jednu torbu. Zmiju smo zatekli na trotoaru. Nije bila agresivna, pretpostavljam zbog toga što joj je bilo hladno. Iznenadili smo se kada smo shvatili da to nije smuk, kako smo očekivali, već zmija koja uopšte ne živi na našem podneblju. Nežno, kako je ne bismo povredili lopatama, prebacili smo je u torbu. Pozvali smo policiju koja je u stambenoj zgradi, ispred koje je zmija pronađena, proverila da je u pitanju nečiji kućni ljubimac, ali su svi stanari tvrdili da gmizavac nije njihov. Pozvali smo i Društvo za zaštitu životinja koje je odbilo da prihvati zmiju. Kako nismo znali šta da radimo sa njom, doneli smo je ovde - kaže Ristić.

Kazna za vlasnika

Goran Nikolić je do kasnog popodneva zadržan u upravi vatrogasne policije gde je saslušavan o okolnostima nestanka njegove životinje. Njemu preti prekršajna prijava, a kazna za nesavesno čuvanje životinje kreće se od opomene do 10.000 dinara.

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.