Latest News

BRENA: Ne plašim se Splićana!


Ratni veterani Splita traže zabranu koncerta srpske pevačice. Lepa Brena za Press: Imam čist obraz i mirnu savest, dolazim u Split da pevam s puno ljubavi
Ne može joj niko ništa... Lepa Brena odoleva pritiscima javnosti
Splitski ratni vojni veterani traže zabranu koncerta Lepe Brene koji je planiran za oktobar u splitskoj dvorani „Spaladium arena". Zajednica udruženja hrvatskih ratnih vojnih invalida od splitskog gradonačelnika Željka Keruma zahteva da se srpskoj pevačici ne dozvoli nastup zbog njenog navodnog „veličanja agresora na Hrvatsku za vreme rata".
Bez obzira na to što je Brena nedavno održala koncert u Zagrebu, splitski veterani smatraju da je Split osetljiviji kada su u pitanju sećanja na protekli rat.
„Verovatno će neko pomisliti da je zahtev uperen protiv kulturnih događanja, ali smatramo da nije primereno da Lepa Brena održi koncert u Splitu", ističe se u zahtevu.
Brena za Press kaže da je njena savest mirna i da se ne plaši protesta:
- Očigledno se cela situacija oko koncerta u Splitu ponavlja kao što je bilo za koncerte u Zagrebu i Bosni. Ja na to neću da reagujem, jer pre svega imam čist obraz, dolazim da pevam među ljude koji su poštovaoci moje muzike, a na kraju nalazimo se na kraju 2009. godine i početku 2010, pa zar treba takvim stvarima da se bavimo.
Izgleda da se svi ti protesti pretvaraju u dobar biznis ...Brena
Srpska pevačica ne želi da razmišlja da li su Splićani ekstremniji od Zagrepčana, koji mlakim protestom nisu uspeli da zabrane njen nastup.
- Kod mene nema straha i ja se ne bojim. Svi ti protesti očigledno se pretvaraju u dobar biznis. Neću da komentarišem protest ratnih veterana, jer su ti ljudi doživeli strašne sudbine i znam koliko im je teško. Svoj posao obaviću krajnje profesionalno, sa puno ljubavi i emocija - zaključuje Brena, koja će 5. septembra nastupiti u slovenačkom Portorožu, da bi posle turneje po zapadnoj Evropi svoj „brenotres" krajem novembra preselila u Australiju.
Lepa Brena je 13. juna održala spektakularan koncert u prepunoj zagrebačkoj „Areni", i pored pokušaja tamošnjih veteranskih udruženja da taj koncert spreče i isposluju njegovu zabranu. Peticiju podrške veteranima potpisao je tad izuzetno mali broj ljudi. Slični zahtevi mogli su da se čuju i pred Brenine koncerte u Sarajevu i Mostaru, koji su takođe prošli bez incidenata.
Objavio: Press       
N. Pajić

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.