Latest News

LE: "Policijska opsada" Praga zbog Zvezde


LE:
LE: "Policijska opsada" Praga zbog Zvezde
Cetvrtak, 20. avgust 2009. 16:41

Ekipa Slavije dočekuje u Pragu Crvenu zvezdu uz do sada neviđene mere bezbednosti, o čemu svedoči podatak da će utakmicu obezbeđivati 220 redara i 280 policajaca.

Slavija je za prvi meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa prodala 9.000 ulaznica, a organizator meča očekuje oko 1.000 navijača Zvezde koji su se u toku popodneva okupili na centralnom trgu u Pragu. Za sada nema incidenata. Vreme provode pevajući navijačke pesme i iščekujući trenutak da krenu put stadiona.

"Što se tiče kluba reč je o najoštrijim merama obezbeđenja u istoriji stadiona. Na utakmici će biti obezbeđenje od 220 redara i članova bezbednosne agencije. Karte smo prodavali na ime i prezime, a distribuciju ulaznica za goste preuzela je Crvena zvezda", rekao je portparol Slavije Ondžej Zlama.

Zvezda će ostati bez podrške 44 huligana, koji su proterani iz zemlje zato što su grupe iz dva autobusa poharale benzinske pumpe na putu, kradući konzerve piva i plišane igračke. Vraćeno je i 15 navijača zbog neispravnog zdravstvenog osiguranja.

Policija će meč u Pragu obezbeđivati kao visoko rizičan, a razlog za viši nivo bezbednosti je i iskustvo iz prošle godine, kada su hrvatski navijači gađali prolaznike kamenicama i flašama. Snage bezbednosti strahuju da gosti iz Beograda mogu da potraže sličnu zabavu.

"Utakmica je ocenjena kao visoko rizična pre svega zbog navijača gostujućeg kluba. Imaju pirotehniku, poznati su po nasilju i grubosti pod dejstvom alkohola. Policija je u stanju pripravnosti od osam ujutru, a na raspolaganju joj je 280 policajaca", kazala je novinarima portparol praške policije Eva Miklikova.

Osim specijalnih jedinica, u sprečavanje izgreda uključeni su i policajci sa specijalno obučenim psima, konjička jedinica, dok će stanje na stadionu i ulicama četvrti Vršovice iz vazduha nadgledati policijski helikopter.

Na stadionu Slavije i njegovoj okolini zabranjena je prodaja alkohola, a navijači će na utakmicu moći da uđu samo ako se legitimišu i time potvrde da je ulaznica zaista na njihovo ime.

Slavija želi da u meču sa Zvezdom popravi utisak "sramne eliminacije" od moldavskog Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mediji u Češkoj navode da će Slavija nastojati da ne primi nijedan gol i da proba da pobedi, pošto u klubu ne veruju da će imati šanse za pobedu u burnoj atmosferi u revanšu u Beogradu, kakvu umeju da naprave srpski navijači.

"Igramo kod kuće, potrebna nam je pobeda. Pošto se revanš igra u burnoj atmosferi u Beogradu bilo bi dobro da ne primimo gol", kazao je češkim medijima trener Slavije Karel Jarolim.

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.