Latest News

LETI JE SVE LEPŠE

Iako su je od raskida sa Željkom Joksimovićem povezivali sa brojnim muškarcima, Adriana je uspela da sačuva svoju privatnost, a najvažnija lekcija koju je naučila o muškarcima jeste da su večiti dečaci koji čitav život shvataju kao takmičenje i zato od voljene osobe očekuje samo iskrenu i bezuslovnu ljubav

Adriana Čortan svesna je činjenice da će se njeno pojavljivanje pred kamerama jednog dana završiti i zato ekran nije njen jedini izazov u ovom poslu. Da može da vrati vreme, rado bi ponovila još jedan krug od dvadesete, a najteže što je naučila u životu jeste to da sve teče i sve se menja i zato joj je uvek teško da se pomiri s tim da je sve prolazno. Zbog toga, kaže, treba da budemo svesni onoga što imamo, da ne propuštamo vozove i čuvamo one koje volimo.
Važiš za izrazito zgodnu i lepu devojku, šta si sve spremna zarad lepog izgleda?
Najbolji je sklad unutrašnje i spoljašnje lepote. To nije fraza, jer zadovoljstvo, odnosno nezadovoljstvo, i te kako izbija na površinu. Zbog toga se svojim zdravljem i lepotom treba baviti u celosti. Ono što imamo trebalo bi da negujemo, a ono što želimo svakako možemo postići, bilo da je reč o fizičkim ili drugim nedostacima.
Kako održavaš liniju?
Redovno vežbam već duže vreme u teretani tri-četiri puta nedeljno. Trudim se da se hranim zdravo, da osluškujem svoj organizam. To znači da ne koristim namirnice za koje osetim da mi ne prijaju, da me nadimaju ili da imam osećaj težine u stomaku nakon obroka, da ne dozvolim sebi da pregladnim pa da se najedem, jer mi to uvek smeta.
Ako lepota dolazi iznutra, čime je treba negovati spolja?
To je individualna stvar, u smislu toga šta kome prija, koji preparati, tretmani, kreme, masaže i slično. Naravno, i koliko ko sebi može da priušti. Univerzalni savet za sve dame bi bio da nikada sebi ne dozvole da legnu u krevet, a da pre toga nisu skinule šminku i detaljno očistile lice, da se konsultuju s dermatologom ili kozmetičarkom koja krema odgovara njihovom tipu kože i godinama. Isto važi i za antiride koji pogrešnom upotrebom mogu izazvati kontraefekat. Kvalitet kose, kože i noktiju zavisi umnogome od ishrane, tako da opet dolazimo do toga da lepota dolazi iznutra. Badava se negujete ako se hranite brzom hranom. To možda i može da pije vodu ako imate 20 godina pa se posledice ne vide, ali na duže staze - ne, nikako!
Plašiš li se ponekad da će televizija potrošiti tvoj lik?
Svesna sam da će se pojavljivanje pred kamerama jednog dana završiti i da ovaj posao ima kraći vek nego neka druga zanimanja. Bez obzira na to da li je televizija potrošila moj lik ili nije, mislim da je bolje povući se na vreme nego upropastiti dotadašnji rad. Ekran nije jedini izazov u ovom poslu, štaviše, samo o tome treba razmišljati na vreme i u skladu sa svojim interesovanjima.
Imaš li strah od konkurencije, plaše li te mlade i lepe devojke čije televizijsko vreme tek dolazi?
Bilo bi strašno kada bih tako razmišljala, jer bi to zapravo značilo da su mladost i lepota jedino što imam da ponudim, a da je tako, ne bih opstala u ovom poslu punih devet godina. Iskustvo koje sam za to vreme stekla je dragoceno. Prešla sam dug put, a i dalje učim i radim na sebi i, hvala Bogu, treba da se pojavljuju nova TV lica, da krče svoj put i osveže male ekrane.
Šta radiš kada napraviš grešku u emisiji?
Ispravim se u hodu i nastavim dalje.
Koji svoj lapsus nikada nećeš zaboraviti?
Rekla sam letnje „računjanje" vremena umesto računanje, a da toga uopšte nisam bila svesna. Zaprepastila sam se kada sam videla taj snimak iz Telemastera na Jutjubu! Ali avaj, svakome se dogodi da napravi lapsus.
Šta te najviše nervira u Srbiji 21. veka?
To što ni u čemu ne prednjačimo kao zemlja, već večito kaskamo za drugima. Istina je da imamo kvalitetne pojedince, ali ne i sređen sistem, još uvek. Verujem da je moglo drugačije, ali ne treba žaliti za prošlim vremenima, treba gledati ispred sebe i ići dalje.
Ovo leto idealno je za...?
Svako leto je idealno za lepa druženja i putovanja. Leti je sve lakše i lepše!
Koje letovanje ti je ostalo u pamćenju kao nezaboravno, a o kojim destinacijama sanjaš?
Bilo je to leto 2000. godine. Bila sam sa drugaricama na Crnogorskom primorju, još uvek smo bile potpuno bezbrižne i prepuštene letnjim avanturama! Upoznale smo super društvo i produžile letovanje. Te godine sam ostala na moru mesec dana i još uvek prepričavamo te dogodovštine. Sanjam o putovanju u Njujork i o nekim dalekim egzotičnim destinacijama – Kuba, Bora Bora...
Šta je za tebe vrhunac hedonizma?
Kada sva čula uživaju!
Mediji te u poslednje vreme spajaju sa mnogim muškarcima, kako se osećaš kada se svi bave tvojim privatnim životom?
Volim da čuvam svoju privatnost samo za sebe i da o nečemu govorim kada i ako za to osetim potrebu, a ne da me bilo ko na to prisiljava. I naravno da mi smetaju nagađanja, neistine i spajanje sa muškarcima koji su mi poznanici ili koje čak i ne poznajem, a bilo je i toga. Onda čovek dođe u situaciju da nešto objašnjava, da se pravda bez ikakvog razloga.
Koju vest o sebi bi volela da pročitaš u novinama?
Da sam napisala knjigu koja je prodata u milionskom tiražu i da se trenutno štampa drugi tiraž, a da interesovanje raste u čitavom regionu, kao i da oni koji su je već pročitali željno iščekuju novo delo...
Šta bi iz svog života rado ponovila, a šta bi volela da zaboraviš?
Čak i ono što u nekom trenutku želiš da zaboraviš, već u sledećem shvatiš da je dragoceno što ti se baš to dogodilo i da zapravo treba dobro to da zapamtiš. Zato je svako iskustvo dragoceno i lično mislim da se u životu ne isplati biti loš, jer te dela ili nedela kad-tad sustignu. Krug se uvek zatvara. Možda bih ponovila još jedan krug od dvadesete!
U kojim situacijama ideš glavom kroz zid, a kada dišeš punim plućima?
Kad sam povređena, kad osetim nepravdu, laž, onda isterujem stvari na čistac, čak i ako je nekad mudrije sačekati da prođe oluja. Kad volim, dišem punim plućima!
Čime ti se neko može zameriti „za sva vremena"?
Dug je to period „za sva vremena”, na to me asocira neko veliko razočaranje, izdaja, a to može učiniti samo neko ko mi je veoma blizak i koga mnogo volim.
Biti dama za tebe znači...?
Biti odmerena u svemu.
Šta je ono što današnje žene najviše kriju?
Žene uglavnom vole da kriju kilograme i godine.
Šta je ono najvažnije što znaš o muškarcima?
Muškarci su večiti dečaci koji čitav život shvataju kao takmičenje.
Imaš li određeni tip frajera, a šta očekuješ od voljene osobe?
Nemam, a od voljene osobe očekujem iskrenu i bezuslovnu ljubav.
U ljubavi češće slušaš srce ili razum?
Uvek srce, u suprotnom to i ne bi bila ljubav!
Šta je ono što si najteže naučila u životu i o životu?
Sve teče, sve se menja. To je jedina istina i još uvek mi je teško da se pomirim s tim da je sve u životu prolazno, kao i mi sami. Zbog toga treba da budemo svesni onoga što imamo, da ne propuštamo vozove i da čuvamo one koje volimo.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.