Latest News

ZZ Top 18. oktobra u Areni

Čuveni teksaški bend "ZZ Top" nastupiće 18. oktobra u Beogradskoj areni u sklopu njihove jesenje turneje pod nazivom “ZZ Top double down live”.

Teški teksaški trio "ZZ Top" nastao je krajem 60-ih godina XX veka. Karijeru hard rok benda sa bluz i bugi osnovom stvarao je postepeno, a sredinom 70-ih prošlog veka se proslavio albumima "Tres Hombres" i "Fandango", kao i hitovima "La Grange" (1973) i "Tush" (1975).

U sledećoj deceniji svom muzičkom stvaralaštvu dodali su sintisajzere i snimili bestseler albume "Eliminator" (1983) i "Afterburner" (1985), kao i serijal video spotova sa stilizovanim automobilima i ženskim heroinama.

Ti spotovi postali su jedan od simbola muzičke televizije MTV, a i učvrstili su ikonografski izgled članova grupe - dvojica sa bradama, to jest gitarista Bili Gibons (Billy Gibbons) i basista Dasti Hil, i treći bez brade koji se preziva "Brada", to jest bubnjar Frenk Bird (Frank Beard).

Poslednje decenije XX veka, a i nakon toga, koncertna popularnost grupe je ostala na zavidnom nivou.

"ZZ Top" je jedna od malobrojnih svetskih grupa koja više od 35 godina svira u istom sastavu, a marta 2004. godine postala je i član "Rokenrol Dvorane slavnih" .

Najveći hitovi grupe "ZZ Top, između ostalih, su: "Gimme All Your Lovin'", "Give it Up", "Sharp Dressed Man" , "Legs", "Velcro Fly", "My Head's In Mississippi", “Viva Las Vegas”....

Informacije u vezi sa prodajom i cenom ulaznica biće saupštene tokom iduće nedelje.

Koncert organizuju "Avalon produkcija" i Beogradska arena.

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.