Latest News

Rat klanova

U poslednja dva meseca u gradu na Tamišu desile su se čak četiri pucnjave u kojima su ranjena dvojica mladića. Sumnja se da je u pitanju borba za prevlast nad narkotržištem

PANČEVO - Pančevo je u poslednja dva meseca postao prava streljana. Puca se danju, puca noću, a zvaničnih saopštenja iz istrage nema. Koliko znamo, ni hapšenja. Sve češći okršaji uneli su nemir među Pančevce koji podozrivo pričaju između sebe ko stoji iza toga, u strahu da se „nekom ne zamere“.

Pet hitaca u stopalo

Portparol PU Pančevo Jezdimir Račić nam je potvrdio da se 28. jula u centru grada desio i četvrti vatreni okršaj i da je tom prilikom lakše ranjen u stopalo Miloš V. (25).
- Na Milana V. je nepoznati počinilac ispalio pet metaka od kojih ga je jedan pogodio u stopalo. Na sreću, u pitanju su lakše povrede. Inače, ovaj događaj može da se dovede u vezu sa pucanjem u Strelištu 2. avgusta, gde nije bilo ranjavanja. Policija je obavila tada uviđaj i našla čaure, a podeljeni su i pozivi očevicima za svedočenje. Sve ostalo ne možemo reći u cilju istrage - kaže Račić.


Nastavak crne serije desio se u četvrtak oko 14 časova u centru grada, na uglu NJegoševe i Karađorđeve, koja je prepuna kafića. Prema svedočenju gostiju koji su sedeli u obližnjoj bašti, četiri momka su se „debelo sporečkala“, a posle kraće rasprave jedan od njih je izvadio pištolj i opalio par hitaca drugome u nogu. Ranjeni mladić je ostao na zemlji, dok su se ostala trojica razbežala.
- Čuo sam raspravu četiri momka koja inače znam iz viđenja. Po tonu sam zaključio da u svađi učestvuju dva na dva, bili su toliko bučni da smo svi gledali u njihovom pravcu. Odjednom je jedan od aktera potegao pištolj i opalio u pravcu mladića preko puta sebe koji je pao na trotoar, posle čega su se razbežali. Malo zatim je stigla i policija i zatvorila teren, a ranjenog prebacila u bolnicu. U bašti kafića pored nas su sedeli i pripadnici policije u civilu, ali nisu reagovali. Ne znam dokle će se ćutati o okršajima u gradu, kad svi dobro znaju koje su kriminalne ekipe u zavadi - kaže jedan očevidac krvavog obračuna, ne želeći iz straha da otkrije konkretna imena pošto se „radi o ozbiljnom kriminalu i prevlasti na tržištu droge“.
U gradu smo od brojnih „upućenih“ dobili potvrdu navoda našeg sagovornika da je trenutno na snazi obračun dva klana i da je sve počelo polovinom jula ispred kluba „Arhiv“. Sukob je nastavljen u naselju Tisa na novoseljanskom putu, zatim u naselju Strelište, do poslednjeg vatrenog okršaja u centru grada. Sve je, kako se priča, uzrokovao dug od 40.000 evra koji je delimično izmiren (38.000 evra). Izgleda da je ostatak od 2.000 evra samo povod da se preuzme vlast nad prometom narkotika i uterivanjem dugova.

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.