Latest News

Izvoz oružja u Irak uz pomoć Amerike


Autor: Tanja Nikolić-Đaković | Foto: A. Isaković, Fotnet | 27.08.2009. - 20:00
Izvoz oružja u Irak uz pomoć Amerike
Na inicijativu srpskog Ministarstva odbrane „Jugoimport SDPR“ potpisao je ugovor za izvoz naoružanja i vojne opreme, vredan 100 miliona dolara sa Irakom, a kako „Blic“ saznaje, razgovara se i o proširenju aranžmana. Nastaviće se i razgovori o angažovanju srpske građevinske industrije na obnovi i rekonstrukciji više vojnih baza i bolnica. U ovom poslu sa Irakom, Srbija je imala pomoć saveznika iz senke. Koalicione snage, predvođene SAD, dale su saglasnost da iračko Ministarstvo odbrane sklopi posao upravo sa Srbijom. 

- Tim ugovorom će biti uposleno svih šest srpskih fabrika vojne industrije, kao i tehničko-remontni zavodi, oko 6.000 ljudi - rekao je ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Ugovor sa Irakom pojedinačno je najveći izvozni aranžman Srbije u ovoj godini. Ostvaren je na osnovu dogovora postignutog pre nekoliko nedelja između ministara odbrane Srbije i Iraka Dragana Šutanovca i Abdul Kadira al Mufridžija. Ugovor je potpisao „Jugoimport SDPR“, koji u ime države nastupa kao integrator celokupne odbrambene industrije na iračkom tržištu.
U ovom poslu, prema saznaju „Blica“, iako će biti angažovane sve fabrike namenske industrije, kao i vojnotehnički remontni zavodi, „Sloboda“ Čačak će imati primat, kao što je „Krušik“ Valjevo bio favorizovan u prethodnom aranžmanu. 
Objavio: Blic.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.