Latest News

Nova tragedija: Otac i sin udavili se u Dunavu!

Dragan Horvatinac (36) i njegov sin Andrej (3,5) stradali kada su ispali iz čamca u reku kod Novih Banovaca. Leš dečaka pronašli ribari, potraga za telom njegovog oca se nastavlja. Stariji sin David (10) ostao u čamcu

Drama na Dunavu... Čamac (desno) iz kog su ispali Dragan i njegov sin

Dragan Horvatinac (36) iz Novih Banovaca i njegov sin Andrej (3,5) udavili su se juče u Dunavu kod Novih Banovaca! Horvatinac je stradao kad je pokušao da spase sina koji je ispao iz čamca u reku. Telo dečaka, kog je isekla elisa motora, našli su ribari, dok se još traga za Draganom.

Porodična tragedija dogodila se juče oko 12.30 časova na Dunavu između Starih i Novih Banovaca. Dragan Horvatinac čamcem se vraćao iz mesta na Dunavu poznatog pod nazivom Rit, u kojem je platio ribarske mreže koje je kupio pre nekoliko dana. U čamcu s Draganom bili su njegovi sinovi David (10) i Andrej.

Alasi izvukli telo dečaka

- David je rekao policiji da je sa ocem i mlađim bratom otišao čamcem iz Novih Banovaca preko Dunava u mesto Rit. Tamo je Dragan platio kupljene ribarske mreže, a nesreća se dogodila kada su se vraćali. Trogodišnji sin je sedeo u očevom krilu. Dragan je u isto vreme vozio čamac. U jednom trenutku čamac je naišao na talas i mališan je poskočio sa očeve noge i preko ivice čamca pao u reku. Otac je odmah skočio za njim, ali su obojica potonula - kaže Pressov sagovornik blizak istrazi, i dodaje:

- David je isključio motor na čamcu. Bilo je u šoku, plakao je i vrištao. Tada ga je primetio jedan ribar koji je prišao da vidi šta radi dete nasred reke u čamcu i tako saznao za nesreću.

Ribar Žarko iz Novih Banovaca, koji je primetio dete, kaže da je čamac plutao sredinom Dunava, a dete plakalo.

- Video sam nasred reke čamac. Dete je vrištalo i dozivalo pomoć. Prišao sam svojim čamcem. Dečak je bio u šoku i nepovezano pričao. Shvatio sam da su mu brat i otac pali s čamca u reku. Dovezao sam ga do obale, a onda pozvao policiju - ispričao je Žarko.

Kada je na obalu pristao čamac s malim Davidom, i ribari su saznali šta se dogodilo s komšijom, pozvana je i rečna policija iz Beograda. Međutim, pošto se gliser rečne policije nije brzo pojavio, alasi su se sami organizovali.

- Kada smo videli da se rečna policija ne pojavljuje, sami smo krenuli da tražimo Dragana i malog Andreja pre nego što ih Dunav odnese. Između dva čamca vezali smo ribarsku mrežu i vukli je po dnu reke. Počeli smo nizvodno, od mesta na kojem je Žarko pronašao čamac i Davida. Dva puna sata smo vukli mreže, a onda je Draganov brat pronašao kod Batajničkog mosta svog bratanca Andreja - ispričao nam je alas iz Novih Banovaca.

Tragedija... Kuća porodice Horvatinac u Novim Banovcima

U policiji kažu da su na telu utopljenog mališana vidljive povrede i velike posekotine.

- Povrede na telu utopljenog mališana su od elise čamca iz koga je ispao. Pretpostavljamo da je dete čim je palo u vodu podletelo pod čamac i da ga je elisa zakačila po glavi, grudima i rukama - objasnili su nam u policiji. Ribari su nastavili da u Dunavu traže i Dragana Horvatinca, a u potragu su krenuli i ronioci Žandarmerije.

Dragan bio pekar, pa alas

Meštani Novih Banovaca kažu da je Dragan bio pekar, ali da je odskoro napustio posao i da je rešio da suprugu, dva sina i ćerku izdržava ribolovom.

- Dragan je nedavno dao otkaz u pekari. Rešio je da se bavi ribolovom. Pre nekoliko dana kupio je mreže. Žena i ćerka nisu bile kod kuće kada se dogodila tragedija - rekao je komšija.


TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.