Latest News

ZLOČIN ZBOG BEDE?!

SLAVKO STANIMIROVIĆ (47) IZ OKOLINE LESKOVCA LOVAČKOM PUŠKOM NA SPAVANJU USMRTIO SUPRUGU LJILJANU (40) PA SEBE, NAJVEROVATNIJE U TRENUTKU NERVNOG RASTROJSTVA ZBOG NEISPLAĆENIH RATNIH DNEVNICA I GUBITKA POSLA

VELIKA GRABOVNICA - Nezapamćeni porodični zločin desio se juče rano ujutro u centru sela Velika Grabovnica, nedaleko od Leskovca, kada je dva sata posle ponoći hicem iz lovačke puške Slavko Stanimirović (47) na spavanju ubio suprugu Ljiljanu (40), a potom iz iste puške pucao u sebe i na mestu ostao mrtav!

Prema prvim nalazima istrage i svedočenju Slavkove majke Savke, porodičnoj tragediji prethodila je žestoka svađa između supružnika, nakon čega su otišli na spavanje. U trenutku zločina njihova deca nisu bila u kući, a staricu je probudio jak pucanj iz njihove spavaće sobe, za kojim je usledio i drugi.

- Dok je nesrećna Savka dozivala pomoć, došao je unuk Dragan iz Grdelice, gde je bio na turniru malog fudbala. Ne čekajući ni tren, on je razvalio vrata spavaće sobe i zatekao stravičan prizor. Majka Ljiljana je ležala na krevetu mrtva u lokvi krvi, dok je otac Slavko sa lovačkom puškom kraj sebe ležao na podu - kaže naš izvor blizak istrazi.

Sudeći po svedočenju ćerke Dragane, Slavkovo problematično ponašanje datira još od dolaska sa vukovarskog ratišta. Još gore stanje usledilo je po povratku s kosmetskog ratišta i gubitka posla. Pio je i maltretirao porodicu, pa su zbog toga bili primorani da traže zaštitu nadležnih organa. Šokiran događajem, sin Dragan još ne može da shvati da je otac ostvario svoje pretnje. U neverici su i brojni rođaci i prijatelji koji su se družili sa Slavkom i Ljiljanom.

- Sa Slavkom sam bio veoma blizak. Dobra je to duša bila i retko iskren čovek. Teško mu je pao gubitak posla u Grdelici. To ga je mnogo pogodilo. Uznemirenje je doživeo pre izvesnog vremena, kada je posetio neko nevladino savetovalište za učesnike rata. Nekako se bio uplašio i kajao se što je tamo išao. Šta je tu otkrio, nije rekao. Bio je ogorčen zbog ovih neisplaćenih dnevnica. U poslednje vreme čudno se ponašao i imao sam utisak kao da me izbegava. Dva-tri puta direktno sam ga pitao o čemu se radi, a on je to odćutao - kaže Slavkov blizak prijatelj, koji je zamolio da mu ne pominjemo ime.

Komšije takođe potvrđuju da je to bila porodica za primer. Da su bili uvažavani i poštovani. Međutim, u poslednje vreme mnogo toga se promenilo. Slavko je u alkoholisanom stanju stalno pretio Ljiljani, ali mnogi to nisu shvatili ozbiljno. Sada kada se dogodila tragedija, kažu da je mogla da se izbegne da se na vreme intervenisalo. Konačnu reč o tragediji koja je uznemirila ovaj kraj daće istraga, koju vodi Mihajlo Petrović, istražni sudija Okružnog suda u Leskovcu.

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.