Latest News

Zimonjić i Nestor osvojili titulu u Sinsinatiju


Zimonjić i Nestor osvojili titulu u Sinsinatiju
Autor N. Mandrapa | 23 avgust 2009 23:02
Neizvesnost i uzbuđenje kakvi su viđeni sinoć u finalu dublova na turniru u Sinsinatiju mogu da pruže samo pravi majstori ove igre. A Nenad Zimonjić i Danijel Nestor dokazali su da su trenutno tandem broj jedan na planeti. U borbi za titulu savladali su najveće rivale, američke blizance, braću Boba i Majka Brajana - 3:6, 7:6 (7:2), 15:13.

Nije se, pak, činilo da će Beograđani izaći kao pobednici. Prvo su prilično lako izgubili prvi set, da bi u drugom imali takođe velikih problema. Ipak, uspeli su da izvuku treći set, koji se u parovima igra do deset. I tu im nije sve išlo od ruke, jer su bili u minusu 4:9. Tek, spasili su nekoliko meč lopti, a potom i ispustili jednu (kod 10:9), da bi Amerikanci opet imali šansu da trijumfuju na 12:11, pa na 13:12. Ni to im ovog puta nije bilo dovoljno. Zimonjić i Nestor su posle ovih "šok terapija" uspeli da zbiju redove, koncentrišu se i preokrenu rezultat u svoju korist na 15:13. Za nagradu će dobiti ček na 175.000 dolara.

Bio je to sedmi pehar Nenada Zimonjića u 2009. godini, čime se zbirka njegovih trofeja popela na neverovatnih 30. Sledi poslednji grend slem, na kom će biti glavni favoriti za novi veliki trijumf.

TITULE U 2009.

ATP ROTERDAM
MASTERS M. KARLO
ATP BARSELONA
MASTERS RIM
MASTERS MADRID
VIMBLDON
MASTERS SINSINATI

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.