Latest News

ČEDOMORSTVO U ĐAČKOM DOMU?


MALOLETNA N. T. (15), UČENICA PRVOG RAZREDA TEHNIČKE ŠKOLE "NIKOLA TESLA" U KOSTOLCU, PRIMLJENA U BOLNICU NAKON ŠTO JE POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA RODILA MRTVU BEBU
POŽAREVAC - Učenica prvog razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Kostolcu N. T. (15) primljena je u ponedeljak u Opštu bolnicu u Požarevcu zbog posledica izazvanih sumnjivim porođajem. Ona je u bolnicu dopremljena bez novorođenčeta, u veoma lošem psihofizičkom stanju.
Pošto su lekari utvrdili da se radi o porođaju, obavestili su policiju, koja je u jednoj od soba Doma učenika, pri Tehničkoj školi u Kostolcu, pronašla beživotno telo novorođenčeta, preminulog pod nepoznatim okolnostima.
- Učenica je dovezena u stanju šoka, sa jakim bolovima u stomaku i sa obilnim krvarenjem. Pregledom je utvrđeno da je imala porođaj, obavljen van našeg porodilišta. Njeno stanje sada je stabilno, a u lečenje su uključeni i psiholog i psihijatar jer se radi o veoma snažnom stresu - rekao je direktor požarevačke Opšte bolnice Srećko Bosić.
Devojčicu su u bolnicu dovezla kola Hitne pomoći, koju je pozvalo obezbeđenje kostolačkog Doma učenika, u koji se ona uselila početkom septembra. Čim je ustanovljeno da se devojčica porodila, a da novorođenče nije bilo s njom, obavešteni su istražni organi iz policije i Okružnog suda.
- Policija još nije obavila razgovor sa devojčicom jer se ona i dalje nalazi na intenzivnoj nezi. Takođe, nije obavljen ni razgovor sa njenom majkom, koja je obišla devojčicu u bolnici. Iako postoji sumnja da je smrt novorođenčeta nastupila nasilnim putem, tačan uzrok smrti biće poznat po završetku obdukcije tela - rekla je istražni sudija Okružnog suda u Požarevcu Milica Milosavljević.
Učenica N. T. uselila se u Dom učenika u Kostolcu uz lekarsko uverenje izdato u Zaječaru, na čijoj teritoriji se nalazi njeno prebivalište. Trenutno su u toku policijske provere vezane za okolnosti izdavanja ovog uverenja jer u njemu nije konstatovana trudnoća. Prema nezvaničnim informacijama, učenica se porodila u kupatilu Doma učenika, bez ičijeg znanja i pomoći, a potom beživotno telo bebe sakrila u putnu torbu, u svojoj sobi koju deli sa još tri cimerke. Ukoliko se dokaže da je namerno usmrtila bebu, ona bi po zakonu odgovarala za krivično delo koje se kvalifikuje kao ubistvo deteta pri porođaju. Kad je reč o maloletnicama, za ovo delo izriče se ili kazna maloletničkog zatvora ili pojačan nadzor staratelja.
MAJKA POKUŠALA DA SE ZAKOLJE!

zajeČar - Majka devojčice M. N. iz Velikog izvora kod Zaječara juče oko 11 časova pre podne pokušala je da se ubije nakon što je saznala da je njena maloletna kćerka pod nerazjašnjenim okolnostima izgubila bebu! Ona je, kako saznajemo, pokušala nožem da prereže vene na rukama, pa kad u toj nameri nije uspela, presekla je aortu na vratu! Trenutno je zbrinuta na hirurškom odeljenju zaječarske bolnice i zasad se nalazi van životne opasnosti.
- Njen suprug K. N. je dozivao u pomoć jer sam nije mogao da iznese telo iz kuće. Kada je ušao u sobu, video je pored žene nož i da mnogo krvari iz vrata. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla i prevezla ženu u zaječarsku bolnicu - priča jedna od komšinica.
Suprug nesrećne žene nalazio se u kafani koju drže u centru sela i pozvao ju je telefonom da dođe i pomogne mu oko pića. Žena mu je odgovorila da odmah dolazi, a kako se nije pojavila posle nekog vremena, on ju je ponovo pozvao, nakon čega je čuo da mu odgovara iznemoglim glasom i odmah je dojurio kući da vidi o čemu se radi. Dozivao ju je, ali pošto mu nije odgovarala, potražio ju je u toaletu, a onda došao do njene sobe, razvalio vrata i ušao unutra, gde ju je zatekao na podu u lokvi krvi.
- Nemam šta da vam kažem. Samo da mi žena i ćerka ostanu u životu. Pustite me, molim vas. Tek sada sam putem televizije, kao i moja žena, saznao šta se dogodilo sa našom ćerkom - rekao nam je vidno potresen K. M.
Kako saznajemo u selu, gotovo svi meštani su znali da je devojčica trudna. Neki su čak i pitali roditelje o tome, ali su oni odgovarali da se devojčica samo ugojila i da nije u pitanju trudnoća. Osim ćerke, ovaj bračni par ima i četrnaestogodišnjeg sina.
(E. K.)

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.