Latest News

KIDNAPOVAO SINA!


RADE ĐURAN (42) JUČE IZ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD NA PALILULI PREBIO DVE VASPITAČICE I OTEO OSMOGODIŠNJEG SINA
BEOGRAD - Rade Đuran (42) iz Beograda, uz pretnju nožem, kidnapovao je svog osmogodišnjeg sina B. Đ. iz Centra za socijalni rad opštine Palilula i pretukao dve radnice ove ustanove! Kako saznajemo, Rade je juče ujutro oko 11 časova došao u redovnu posetu sinu i šestogodišnjoj ćerki i iskoristio priliku da ostane sam u prostoriji sa decom i dve vaspitačice. U jednom trenutku je dograbio B. Đ., a zatim uz primenu fizičke sile i pretnju nožem otrčao sa detetom do automobila kojim se odvezao do Palate pravde, gde je tražio od javnog tužioca da razgovara s njim.
Iz izvora bliskog istrazi saznali smo da je Centar za socijalni rad Đuranu oduzeo decu pre više od dva meseca i da je on, nezadovoljan ovom odlukom i postupanjem osoblja Centra prema njegovom sinu i ćerki, protiv ove ustanove podneo krivičnu prijavu. Kako nezvanično saznajemo, Rade je juče oko 13 časova u Palati pravde imao zakazano ročište, na kome je trebalo da se pojavi sa detetom.
- Rade je došao u rutinski obilazak dece, na koji ima pravo jednom u nedelju dana, i zatim je, kako pretpostavljamo, sačekao da u prostoriji za posete ostane sam sa mališanima i dve vaspitačice, koje je mogao fizički da savlada bez ikakvih teškoća. Kad je dograbio dete, najpre je pesnicom udario jednu od radnica koja je pokušala da mu preotme sina, a drugoj je iz sve snage lupio šamar, a potom otrčao prema crvenoj „zastavi“, kojom se dovezao do centra. Ispred samih kola sustigao ga je jedan od radnika ustanove Luka Pajčin i pokušao da mu preotme dete. Rade je iz kola izvadio nož, kojim je zapretio Luki da se pomeri, i odvezao se do Palate pravde - priča izvor blizak istrazi i kaže da je Đuran dobro poznat policiji po počinjenim brojnim krivičnim delima i problematičnom ponašanju.
Prema našim saznanjima, odmah pošto su radnice Centra obavestile policiju šta se desilo, za Radetom je raspisana potraga, koja je posle puna dva sata obustavljena, kada se otmičar sam predao dežurnim policajcima u Palati pravde. Pre nego što je priveden, Rade je insistirao na razgovaru sa tužiocem Prvog opštinskog suda Goranom Ilićem.  
ZANEMARIVAO DECU!
Suzana Jovanović, rukovodilac palilulskog odeljenja Centra za socijalni rad, objasnila je da su Radetu deca oduzeta zbog ozbiljnih pritužbi na njegovo ispunjavanje roditeljske dužnosti.
- Mališani su u naš centar stigli pre više od dva meseca. Njihova majka je, nažalost, lišena poslovne sposobnosti i dodeljen joj je staratelj, jer nije sposobna da vodi računa o sebi - rekla je Jovanovićeva. Iz policijskog izvora dobili smo potvrdu da je majka dece zbog mentalnih problema i slabe pokretnosti nepodobna da obavlja dužnost majke, a da je njen suprug Rade odranije poznat policiji.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.