Latest News

Otkriveni avganistanski azilanti u Jagodini


U vozu na relaciji Niš-Beograd jagodinska policija otkrila četvoro državljana Avganistana koji su u Srbiju ušli ilegalnim putem. Avganistanci nameravali da traže politički azil u Srbiji.
policija2.jpg
Policijska uprava u Jagodini saopštila je da su policijski službenici za bezbednost železnice u vozu na relaciji Niš-Beograd otkrili četvoro državljana Avganistana koji su u Srbiju ušli ilegalnim putem.
Policajci su u vozu zatekli četiri osobe bez ličnih dokumenata, a jedna od njih je rekla da su "državljani Avganistana, koji su u Srbiju ušli ilegalno sa namerom da traže politički azil", navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Jagodini.
Policija je dvojicu azilanata predala Centru za socijalni rad u Jagodini, a dvojica su upućena u Centar za smeštaj azilanata u Banji Koviljači, stoji u saopštenju.
Direktorka Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević izjavila je Tanjugu da je reč o dvoje odraslih i dvoje dece od 15 i 17 godina, koja su poslata u Beograd.
"Mi sa njima nemamo ništa, oni su strani državljani, nisu stanovnici grada Jagodine i nisu u našoj nadležnosti", dodala je Jakovljevićeva.
Objavio: RTS

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.