Latest News

Rat narko-dilera u Beogradu

Rat narko-dilera u Beogradu

Pucnjava u kojoj je u utorak veče ranjen D. J. (23) iz Beograda u Ulici Tošin bunar u Zemunu još jedna je od onih koje su povezane sa neraščišćenim poslovima oko droge, nezvanično saznaje „Blic“. U poslednjih mesec dana na ulicama prestonice gotovo se svakodnevno poteže oružje, a momci „laki na obaraču“ ne biraju mesto i vreme za obračun, pa su njihove žrtve postali i slučajni prolaznici.

Sagovornik „Blica“ iz policije kaže da su upravo poslovi u vezi sa prodajom narkotika najčešći motiv poslednjih obračuna u Beogradu.
- U pitanju su najčešće sitni dileri između 20 i 25 godina koji se bore za teritoriju i koji često jedni drugima duguju novac. Njihovi šefovi ne učestvuju u tim sukobima. Upravo ti mladi momci su laki na obaraču. Akteri su pojedinih pucnjava i napada na obezbeđenje klubova i splavova, sve u nameri da se dokažu. U sukobe sa obezbeđenjem dolaze jer žele da u tim lokalima prodaju svoju drogu, ali i zato što odbijaju da se legitimišu, ili da predaju oružje na ulazu - objašnjava naš sagovornik.
Upravo zato je, ni kriva ni dužna, ovog meseca ranjena osamnaestogodišnja S. M. u pucnjavi ispred bivše diskoteke „Trezor“ u Ulici kneza Miloša. Nju je pogodio metak u nogu koji je ispalio M. K. nakon sukoba sa obezbeđenjem kluba koje nije htelo da ga pusti na privatnu žurku. Osim njega, policija je uhapsila još trojicu mladića zbog sumnje da su mu pomagali u bekstvu.
Ono što takođe zabrinjava građane, policiju i kriminologe jeste spuštanje starosne granice onih koji posežu za oružjem.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.