Latest News

Joca Amsterdam za ubistvo nudio 1,5 miliona evra?!


Zaštićeni svedok koga krije hrvatska policija tvrdi da je glavni organizator ubistva Ive Pukanića bio Slobodan Đurović Kardinal, kum Sretena Jocića
Hrvatski nedeljnik „Nacional" objavio je kompletan iskaz svedoka saradnika u procesu za ubistvo vlasnika tog lista Ive Pukanića. Ovaj svedok je u svom iskazu direktno optužio Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, da je organizovao i platio ubistvo hrvatskog novinara.
Jocić je, kako je navodno naveo svedok, za ubistvo Pukanića izvršiocima obećao čak 1,5 miliona evra! Glavni čovek za organizaciju ubistva bio je, prema tvrdnji ovog svedoka, Slobodan Đurović, zvani Kardinal, kum Joce Amsterdama:
„U direktnom razgovoru između Kardinala, odnosno Đurovića, Roberta i mene, Đurović je rekao da je naručilac likvidacije Joca Amsterdam, da će on dati oko 1,5 miliona evra odmah nakon izvršene likvidacije i da će nas zavisno od toga kako to i koliko brzo odradimo Joca još nagraditi", rekao je svedok saradnik, a prenosi „Nacional".
Svedok je, piše „Nacional", posvedočio i da je Pukanić ubijen zbog njegovog svedočenja i pisanja o crnogorskoj duvanskoj mafiji.
Svedok saradnik je navodno kazao da mu je jedan od optuženih, Robert Matanić, na samom početku ispričao da je likvidacija Pukanića naručena zbog njegovog svedočenja o poslovima duvanske mafije u Crnoj Gori!
„On je tamo srao nešto što nije trebalo.... I to će ga koštati glave", ispričao je svedok saradnik, a prenosi „Nacional".
U tajnom iskazu, koji objavljuje zagrebački nedeljnik, svedok saradnik kao organizatora ubistva optužuje Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal, a kao izvršioce pominje Željka Milovanovića, Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Milenka Kuzmanovića i Bojana Gudurića.


Svi ovi osumnjičeni za umešanost u atentat na Pukanića i njegovog finansijskog saradnika Niku Franića nalaze se u zatvorima u Zagrebu i Beogradu, sem Gudurića, koji je i dalje u bekstvu.
Svedok je, kako se navodi, bio vozač optuženih i priznaje da je učestvovao u višednevnom praćenju Pukanića koje je prethodilo likvidaciji. On tvrdi da je bombu kojom je izvršen atentat napravio Željko Milovanović.
„Dva dana pre eksplozije Željko Milovanović je rekao da je sve napravljeno, da je sve što se njega tiče gotovo i na sto je stavio kutiju sa daljinskim upravljačem."
List navodi i da je i krunski svedok trebalo da učestvuje u atentatu, ali da se neposredno uoči atentata povukao zato što se posvađao sa Robertom Matanićem zbog podele plena iz nekih ranije odrađenih poslova.
Prema saznanjima hrvatske policije, Robert Matanić je planirao da likvidira svedoka saradnika, pa je ovaj odlučio da sarađuje sa vlastima.
Vlasnik „Nacionala" Ivo Pukanić i finansijski direktor ovog nedeljnika Niko Franić ubijeni su 23. oktobra 2008. u eksploziji bombe podmetnute u motocikl kraj zgrade u kojoj se nalazi redakcija ovog lista.  
Objavio:Press      
(E. P. - AG.)

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.