Latest News

Još jedan stranac napadnut u Beogradu


 Hronika i Društvo (sve vesti)
Još jedan stranac napadnut u Beogradu
Još jedan stranac napadnut u Beogradu
Subota, 26. septembar 2009. 11:14 


Serija napada na strane državljane nastavljena je u petak uveče u Beogradu, pišu "Novosti".

Grupa obesnih mladića napala je, bez ikakvog povoda, oko 23 sata u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 72 libijskog državljanina Lekvela Kalea (41) i nanela mu povrede po glavi i telu.

On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde je zbrinut.

Libijac je trebalo da se nađe sa svojim prijateljima, saznaju "Novosti", inače srpskim državljanima, u blizini autobuske stanice kod hotela "Metropol".

Iznenada, grupa huligana preprečila mu je put i počela da ga udara. Tukli su ga rukama i nogama, a u jednom trenutku jedan od napadača šipkom je razbio glavu nesrećnom čoveku.

Kada su obavili posao pobegli su u nepoznatom pravcu, a Lekvel je ostao na stanici gde je sačekao svoje prijatelje.

Na potiljku je imao vidnu ranu od udarca tvrdim predmetom, a čitavo lice mu je bilo krvavo. Bio je vrlo potresen i svojim prijateljima je ponavljao da ne razume zašto su ga napali.

"Nisam primetio kada je izbila tuča, ali sam u jednom trenutklu video mladića krvave glave, kako sedi na stanici", kaže svedok koji se zatekao u blizini mesta incidenta.

"Video sam da nije iz Srbije. Bio je uplašen i baš kada sam hteo da priđem da mu pomognem naišli su njegovi drugovi."

Lekvelovi prijatelji pozvali su Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla i prevezla ga u Urgentni centar.

Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović rekao je za "Novosti" da su lekari primili stranog državljanina i da su mu odmah ukazali pomoć.

"Posle lekarskih pregleda znaće se kakve povrede je zadobio napadnuti Libijac", izjavio je Jovanović u sinoć i dodao da povrede nisu opasne po život.

Policija je obezbedila mesto gde se dogodila tuča, a odmah je krenula i potraga za napadačima.

Ovo je četvrti napad na strane državljane u Beogradu za poslednjih desetak dana. Najpre je britanskog državljaninakod splavova pogodio zalutali metak. Potom je grupa huligana brutalno napala grupu navijača Tuluza, a za život jednog od njih lekari se i dalje bore. Potom je na Kalemegdanu brutalno pretučen Australijanac, da bi serija bila nastavljena napadom na ovog Libijca.

(MONDO)

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.