Latest News

ZLOČIN KOD BAJINE BAŠTE Muža isekla na komade i spalila


Autor: Vladimir Lojanica | 

Zoran i Mara na dan venčanja
Užice - Mara Gojšina (39) uhapšena je pod sumnjom da je prošle srede u selu Crvica kod Bajine Bašte, odakle je rodom, ubila kuhinjskim nožem supruga Zorana Gojšina (42) iz Užica, a zatim izmasakrirala njegov leš odsekavši glavu, obe ruke i obe noge! Dva dana kasnije iskasapljene delove tela u gepeku automobila dovezla je u mesto Deića rampa ispod Kadinjače, gde ih je polila benzinom i zapalila.

U subotu po podne, kada je Zoranov leš pronađen, u trenucima dok je još trajao uviđaj, Mara se pojavila na Deića rampi i policiji ispričala da je ubila muža sa kojim ima dva sina.
Zoran Gojšina, kamerman užičke Televizije „Alfa“, važio sa mirnog i poštenog čoveka i svi su bili ubeđeni da živi u skladnom braku sa ženom koja ga voli. U sredu 16. septembra u večernjim satima iz užičkog prigradskog naselja Dautovac gde žive Gojšine su sa svoja dva sina, od kojih jedan ima dve a drugi četiri godine, došli na Marinu očevinu u Crvicu. Nedugo zatim, kako je saopštila užička policija, supružnici su se iz neutvrđenih razloga najpre posvađali, zatim potukli i tokom tuče oboje uzeli kuhinjske noževe. U toj gužvi Mara je uspela muža dva puta da ubode u stomak i ubije ga.
„Mara je ispričala da je Zoran prvi nasrnuo na nju i potegao nož, što će daljom istragom biti utvrđeno da li je istina. Kazala je da je u tim trenucima navodno rekla mužu: ‘Kada već ti imaš nož, dozvoli mi ja da se i ja naoružam, pa da budemo ravnopravni’, nakon čega se i ona dokopala sečiva“, kaže izvor „Blica“ blizak istrazi.


Mesto gde je bačen zapaljen leš kamermana obeleženo je krugom Foto: V. Lojanica

U vreme ubistva njihova dva sina nalazila su se u susednoj sobi. Shvativši da je Zoran mrtav, Mara je njegov leš iznela iz kuće i odvukla ga u letnju kuhinju, prostoriji na istom imanju nedaleko od kuće, i tu ga sakrila.
Ćuteći o ubistvu, Mara je ostala u Crvici sa sinovima, da bi naredne večeri, kada su deca pospala, otišla u letnju kuhinju i velikim kuhinjskim nožem uradila ono što se viđa samo u horor filmovima. Sa Zoranovog tela odsekla je glavu i sve udove, a zatim ih zajedno sa trupom umotala u najlon i pritajila do naredne večeri. U noći između petka i subote svoja dva sina, koja su već bila zaspala, unela je u porodični „audi 80“, u čiji je gepek prethodno ubacila ostatke Zoranovog tela i zaputila se prema Užicu i dalje prema kući u Dautovcu. Nekoliko kilometara ispod Kadinjače iz pravca Bajine Bašte, u vreme dok su deca još spavala, zaustavila je automobil na krivini zvanoj Deića rampa. Tu, samo desetak metara od puta, iza nasipa šljunka koji zaklanja pogled sa magistrale, iznela je delove tela i zapalila ih benzinom koji je neposredno pre toga kupila na benzinskoj pumpi. Potom je sela u automobil i nastavila put prema Dautovcu.
Iskasapljeni i ugljenisani leš sasvim slučajno pronađen je u subotu po podne. Jedan od slučajnih prolaznika zastao je pije vodu na obližnjoj česmi, a onda nedaleko od sebe spazio jeziv prizor i slučaj prijavio policiji koja je ubrzo došla na lice mesta.
Nedugo zatim, dok su policija, tužilac i istražni sudija vršili uviđaj, kraj Deića rampe zastao je „audi 80“ za čijim volanom je bila žena, a na zadnjem sedištu sedelo dvoje dece. Iz njega je izašla Mara Gojšina, prišla policiji, rekla da je to leš njenog muža i priznala da ga je ona ubila.
Zoran i Mara od pre nekoliko godina stanovali su u naselju Dautovac, nekoliko kilometara od Užica u pravcu Zlatibora, gde su kupili kuću. S njima je živela i Marina ćerka iz prvog braka. Dugi niz godina Zoran Gojšina radio je kao kamerman na lokalnoj „Televiziji 5“, odakle je sa zvanjem majstora svog zanata pre nekoliko meseci otišao i zaposlio se na TV „Alfa“. Važio je za iskusnog i predanog snimatelja, dok je njegova supruga bila nezaposlena.
Kamerman Gojšina, pričale su nam juče kolege sa televizije gde je radio, od 7. septembra bio je na godišnjem odmoru, a na posao je trebalo da se javi danas. Vlasnici ovog medija zvali su ga nekoliko puta telefonom od četvrtka do subote, tek da im potvrdi da će u ponedeljak početi da radi. Međutim, njegov mobilni nije bio dostupan. Imao je običaj da ugasi telefon kada nema obaveze na poslu, ali je uvek ostavljao uključenu sekretaricu i kasnije odgovarao na primljene poruke. Iako im je bilo čudno što se Gojšina tri dana ne javlja, niko sa televizije nije ni pomislio da mu se nešto dogodilo.

O ženi pričao sve najlepše
„Teško je poverovati da našeg Zofe više nema, još teže nam pada način na koji je otišao u smrt. Često je, samo u najlepšem kontekstu, znao da spomene svoju ženu koju je veoma voleo i cenio. I ona je neretko navraćala na televiziju vodeći sa sobom sve troje dece, a mi smo je zadirkivali pitanjima: ‘Kako ti, tako vredna i odana porodici, možeš da trpiš ovako ležernog Zorana.’ Naravno, sve u šali, jer je naš kamerman važio za opuštenog tipa uvek spremnog na šalu“, kažu Zoranove kolege sa Televizije „Alfa“.

Objavio: Blic

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.