Latest News

Tragedija: Na 26. rođendan pucala sebi u stomak!


Ivana I. (26) iz Potočca kod Paraćina pucala sebi iz pištolja u stomak jer su njena majka i sestra zaboravile da joj čestitaju rođendan! Posle višečasovne operacije u kojoj joj je izvađen levi bubreg, Ivana je van životne opasnosti
Mesto pucnjave... Ivanin svekar Dragiša pokazuje rupu od metka koji je završio u zidu spavaće sobe
Ivana I. (26) iz sela Potočac kod Paraćina pucala je iz pištolja sebi u stomak jer su njena majka i sestre zaboravile da joj čestitaju rođendan! Ivana je u teškom stanju prebačena u bolnicu u Paraćinu i posle operacije nalazi se van životne opasnosti.
Nesreća se dogodila u porodičnoj kući u Potočcu kod Paraćina, u kojoj Ivana živi sa suprugom Markom, trogodišnjom ćerkom, svekrvom i svekrom.
- Ivana je ušla u spavaću sobu. Nije upalila svetlo, odmah je sela na francuski krevet. Onda je naslonila pištolj na stomak i pucala! Metak joj je prošao kroz stomak i završio u zidu, a Ivana je preživela zahvaljujući Hitnoj pomoći, koja je na poziv porodice odmah došla - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje da je Ivana pucala iz „tetejca" koji je vlasništvo njenog svekrva.
Ivanin suprug Marko kaže da ništa nije nagoveštavalo tragediju.
Metak razneo levi bubreg!
Ivana je operisana u paraćinskoj bolnici i njeno stanje sada je stabilno.
- Metak je prošao kroz želudac i razneo levi bubreg, zbog čega je bilo neophodno da se on izvadi. Osim želuca, povređena joj je i slezina - kaže hirurg Zoran Jovanović.
- U petak joj je bio 26. rođendan i sve je bilo u redu. Te večeri bio sam s komšijom u kafani, vratio se rano, nešto pre devet. Ušao sam u kupatilo, kad sam čuo pucanj iz spavaće sobe. Uleteo sam, a moja majka, koja je bila u dnevnoj sobi, već je stigla do nje. Ivana je bila svesna, jaukala je: „Pomozi mi!" Odmah smo zvali Hitnu pomoć i u bolnici su uspeli da je spasu - priča Marko I., i dodaje:
- Ne znam kako je to mogla da uradi?! Pa naša trogodišnja ćerka u tom momentu je bila u kući! Juče sam obišao suprugu. Razgovarali smo, ali se nisam usudio da je pitam zašto je htela sve da nas unesreći. Oporavlja se od operacije.
Marko kaže da je u njenom telefonu i svesci pronašao poruke u kojima piše da joj majka, koja živi u Obrežu, nije čestitala rođendan.
- Nije se toga setila ni rođena sestra, koja je udata u Ćićevcu. U poruci još stoji da će ona to da reši jednom zauvek - priča Marko.
U poruci u njenom telefonu pisalo je da je razočarana majkom i sestrom i da će  to zauvek da reši ... Marko I., Ivanin suprug
U poruci u njenom telefonu pisalo je da je razočarana majkom i sestrom i da će  to zauvek da reši ... Marko I., Ivanin suprug
Ivanin otac, koji je juče došao u Potočac, kaže da nije zaboravio na Ivanin rođendan.
- Čestitao sam joj rođendan, kao i svake godine. Ništa nije nagoveštavalo da će pokušati da se ubije - kaže Ivanin otac.
Nesrećna žena pucala je u sebe iz svekrovog pištolja, koji za njegovo držanje ima urednu dozvolu. Svekar Dragiša I. ističe da pištolj ima godinama i da niko nije smeo da ga dira. On kaže da je snaja znala gde stoji oružje jer je već pet godina u njihovoj kući.
- Previše je osetljiva i ranjiva. Čestitao sam joj rođendan i dao joj 20 evra. Ali ona je patila zbog majke, koja je, kako je pričala, više posećivala drugu ćerku nego nju. Po prirodi je nervozna, ali zaista nije nagovestila da želi da se ubije - kaže Dragiša. On smatra da je pokušaj samoubistva njegove snaje pre poziv u pomoć, jer da je zaista želela da se ubije, pucala bi sebi u glavu ili srce, a ne u stomak.
- U pitanju je „tetejac" kalibra 7,62 milimetra. Sreća je što ga je prislonila uz sebe, jer bi je u suprotnom razneo! Ovako je metak samo prošao kroz nju i završio u zidu. Bila je svesna kod su dotrčali moja žena i sin, tražila je da joj pomognu. Nadam se da će da se oporavi i da će na ovome da se završi - kaže svekar.
Umalo tragedija... Porodična kuća u selu Potočac kod Paraćina
Komšije kažu da su Ivani, otkako se udala, nedostajali majka i sestra.
- Završila je trgovačku školu i radila u seoskoj prodavnici dok nije zatrudnela. Kasnije se posvetila porodici i ćerki, ali su joj nedostajale majka i sestra. Roditelji su joj razvedeni - pričaju komšije.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.