Latest News

Mafija u Šapcu: Bomba zbog dugova?!


Policija ima informacije da se Dušan Rosić (28) iz Šapca, koji je raznet bombom, navodno bavio zelenašenjem. Profesionalci pod džip postavili tempirani eksploziv, koji je usmrtio samo Rosića
Stravično... Od jačine eksplozije u centru Šapca geleri leteli na sve strane, Rosićev džip uništen
Dušan Rosić (38) iz Šapca, koji je poginuo u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip, najverovatnije je ubijen zbog zelenašenja, saznaje Press. Rosić je žrtva profesionalnih ubica koje su tempirale razornu bombu tačno ispod njegovog sedišta! U strahovitoj eksploziji Rosiću su otkinute obe noge, dok je devojka suvozač samo lakše povređena!

Lažna dojava o bombi dva sata pre atentata
Dva sata pre eksplozije u kojoj je poginuo Dušan Rosić policija je dobila dojavu da je u TC „Roda" postavljena bomba. Policija je utvrdila da je dojava lažna, ali mnogi Šapčani spekulišu da je dojava služila ubicama da patrole budu zauzete u tržnom centru dok je ubica postavljao bombu pod Rosićev džip.

Sagovornik Pressa iz izvora bliskih istrazi kaže da je Dušan Rosić poznat policiji kao jedan od žestokih momaka u Šapcu koji je pre osam godina preživeo sačekušu u naselju Benska bara.
- Povrede koje je tada zadobio bile su izuzetno teške i tek posle više operacija u Rusiji on se oporavio, ali je morao da koristi štake. Samo dva dana pre pogibije, u nedelju uveče Rosić je u kafiću „Abu Dabi", u kome je bio i neposredno pre pogibije, pravio proslavu i čašćavao prijatelje jer je konačno odbacio štake - kaže naš sagovornik, i dodaje:
- Atentat na Rosića izveli su profesionalci. Oni su tačno znali kuda se kreće, koja kola vozi, da li ima obezbeđenje. Ubica je koristio izuzetno razoran eksploziv, a bombu je morao da postavi profesionalac, jer je dejstvo bilo usmereno samo na vozača, dok je devojka suvozač zadobila samo lakše povrede od raspuknutog stakla. Eksplozivni udar Rosiću je otkinuo obe noge i izbacio ga kroz vrata džipa, koji je nastavio da se kreće i tridesetak metara dalje udario u banderu.

Žrtva... Dušan Rosić

Prema rečima našeg sagovornika, Rosić se očigledno zamerio nekoj jačoj mafijaškoj grupi.
- Sumnjamo da se Rosić bavio zelenašenjem. Najverovatnije je neko od njegovih dužnika postavio razorni eksploziv pod njegov džip „opel antara" - objašnjava naš sagovornik.
Stravična eksplozija dogodila se preksinoć u 20.07 časova, kada je Rosić džipom naišao na ležećeg policajca između picerije „Enigma" i stomatološke ordinacije u ulici Vlada Jovanovića u Šapcu.
Kako Press saznaje od izvora u policiji bliskog istrazi, eksploziv je bio postavljen između prednjeg levog točka i poda „antare", gde se nalaze komande vozača.
- Rosić je neposredno pre eksplozije sedeo sa društvom u obližnjem kafiću „Abu Dabi" u ulici Vlada Jovanovića. U jednom trenutku, Rosić je izašao iz „Abu Dabija" i sa devojkom seo u vozilo i krenuo prema Tržnom centru „Roda", koji se nalazi pola kilometra dalje - kaže Pressov sagovornik, i dodaje:
- Vozilo je prešlo oko sto metara pre detonacije. Dok ne bude završeno veštačenje, ne može se sa sigurnošću reći kako je eksploziv aktiviran. Verujemo da je to bilo daljinskim putem, ali se ne odbacuje ni mogućnost da je bomba bila povezana na amortizer, jer je eksplodirala kada je točak naišao na ležećeg policajca.
Delovi uništenog vozila leteli su nekoliko stotina metara od mesta eksplozije! U eksploziji je povređen i stomatolog Radivoj Jovičić.

Pomogao... Komšija pokazuje geler koji je izvadio Jovičiću iz leđa

- Završio sam sa poslom u ordinaciji i ušao u kuću da se presvučem. Supruga i ja smo seli u dvorištu da popričamo i popijemo kafu. Bio sam okrenut leđima ulici - kaže Jovičić, i dodaje:
- Eksplozija je bila strahovita! U prvom trenutku nisam ni znao da sam ranjen. Pogodio me je geler od pet, šest centimetara. Zabio mi se u desno rame. U bolnici su mi izvadili geler i ušili ranu. I sada krvari, ali mislim da sam imao mnogo sreće jer da sam bio okrenut licem, ili da me je deo pogodio u glavu, verovatno bih poginuo.          
M. Stojadinović

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.