Latest News

Potraga za bombašima na RTV „Pink“

Policija traga za dvojicom bombaša koji su u noći između subote i nedelje, sa motocikla u pokretu bacili kašikaru na zgradu RTV „Pink” u Ulici neznanog junaka na Dedinju. Prema saznanjima „Blica”, sumnja se da je jedan vandal mladić iz Novih Banovaca, a policija trenutno radi na utvrđivanju identiteta njegovog saučesnika.


Iako su bombaši u trenutku napada imali kacige, očekuje se da snimak sigurnosnih kamera na kome je zabeleženo bacanje bombe pomogne u identifikaciji drugog napadača. Takođe se traga za motociklom na kome su se vozili bombaši.
Mladić iz Novih Banovaca, za koga se pretpostavlja da se vozio na motociklu u trenutku kada je sa njega bačena kašikara, povezuje se i sa incidentom od prethodnog dana kada su se dvojica muškaraca sukobila s obezbeđenjem ove medijske kuće. Radnik obezbeđenja „Pinka” prelazio je ulicu i pored njega se zaustavio automobil u kome su bila dvojica mladića koja su počela da viču na njega. Posle teških reči i psovki s obe strane, mladići su izašli iz automobila i počeli da ga udaraju, da bi obezbeđenje RTV „Pink”, koje je na monitorima videlo šta se dešava na ulici, istrčalo i krenulo na napadače.
Pretpostavlja se da je taj sukob motiv bombaškog napada na zgradu te medijske kuće. Napadači su kašikaru bacili na ulazna vrata zgrade, u kojoj su u tom trenutku bili radnici obezbeđenja i dežurna noćna ekipa. U eksploziji nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta na zgradi, ali i na automobilima parkiranim u blizini.
Asocijacija medija najoštrije je osudila vandalski bombaški napad na TV „Pink”. Upravni odbor Asocijacije medija od svih nadležnih državnih organa očekuje da brzo i efikasno obave svoj posao, sprovedu istragu i krivce privedu pravdi. Istovremeno, Upravni odbor Asocijacije medija za ovakve napade, kao i napade na novinare pri obavljanju redakcijskih zadataka, očekuje od pravosudnih organa izricanje primerenih kazni. 

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.