Latest News

Predao se policajac koji je ubio navijača Sarajeva


Policajac Oliver Knezović predao se danas kolegama nakon što je priznao da je pucao i smrtno ranio navijača Sarajeva Vedrana Puljića u toku jučerašnjih nereda u Širokom Brijegu, prenose mediji iz BiH.

Iako je policija juče i danas privela oko 20 navijača na ispitivanje u vezi sa ubistvom Puljića, njih šest je zadržano u pritvoru. 


Prekida se prvenstvo BiH?
Revanš mećevi fudbalskog Kupa BiH su otkazani, a Ministarstvo kulture i sporta FBiH zatražilo prekid i Premijer lige zbog tragedije u Širokom Brijegu.
U Širokom Brijegu je u toku sastanak potpredsednika Federacije BiH Mirsada Kebe sa premijerom zapadnohercegovačke županije Zvonkom Jurišićem i županijskim ministrom unutarnjih poslova Ivicom Gašparom. Na sastanku je i vođa navijača Sarajeva a navodno pregovaraju da se puste sarajevski navijači koji su u pritvoru, prenosi hrvatski portal 24 sata.
Inače pre nego što se Knezović večeras predao policiji, dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Vesna Ćavar izjavila je kako su odbačene tvrdnje da je Puljić ubijen tupim predmetom, jer su analize pokazale da je navijač stradao hicem iz pištolja, prenosi sajt Sarajevo-X.
Premijer Zapadnohercegovačkog kantona Zvonko Jurišić rekao je da iskreno žali što se ovaj incident dogodio u kantonu u kojem je on premijer, istakavši da je svaka sportska ekipa dobro došla u Široki Brijeg i da do sada nikome u tom mestu, bez obzira na rezultat utakmica, nikada nije falila ''dlaka sa glave''.
''Očigledno da su neki došli da izazovu nerede i u tome su uspeli, izazvavši veliku štetu i, nažalost, smrt jedne osobe'', rekao je Jurišić.
Navijači Sarajeva koji su bili svedoci događaja još od sinoć su tvrdili da je Puljić ubijen iz pištolja.

Vedranov brat od muke presekao vene
Porodicu i prijatelje ubijenog Vedrana Puljića vest o njegovoj smrti duboko je pogodila. Kako prenose hrvatski i bosanski mediji, Vedranov brat Igor presekao je sebi vene čim je čuo da su mu ubili brata. Prevezli su ga u bolnicu gde su mu sanirali rane.

Životno ugrožen još jedan navijač?
Jutarnji.hr prenosi da je životno ugrožen još jedan navijač Sarajeva, A. Hadžić (21), od zadobijene prostrelne rane. On je operisan u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru i njegovo stanje je stabilno. Sarajevom se čak pročula vest da je preminuo još jedan navijač. Neki mediji prenose kako se još trojica navijača nalaze u životnoj opasnosti.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.