Latest News

BRENA NA POTERNICI?!


HRVATSKO UDRUŽENJE VOJNIH VETERANA PODNELO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV LEPE BRENE ZBOG „DELOVANJA PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE“
Najpopularnija pevačica na prostorima bivše Jugoslavije Lepa Brena mogla bi se naći na poternici ukoliko državni tužilac Republike Hrvatske prihvati krivičnu prijavu koju je protiv pevačice podnelo hrvatsko udruženje vojnih veterana „Hvidra“. Ova organizacija je, naime, podnela prijavu protiv Brene zbog, kako navode „delovanja protiv Republike Hrvatske i osnovane sumnje da je počinila krivično delo protiv vrednosti zaštićenih međunarodnim pravom“?! Prema mišljenju predsednika ovog udruženja Ivana Pandže, sva nadležna tela u Hrvatskoj dužna su da spreče „propagandu protiv slobode i dostojanstva čoveka i zaštiti vrednosti domovinskog rata jer su Brenine izazovne i uvredljive izjave, da joj se dokaže učestvovanje u ratnom zločinu, vređale istinu“.
- Prijavu smo podneli zbog snimaka koje su nam razni ljudi poslali, a na kojima se Brena očitovala tokom rata pevajući vojnicima tzv. Krajine. A cela priča o njenom ocu je neistina. Sad i Ceca skuplja potpise da peva... Naša država je vrlo čudna. Kako to da DORH još uvijek nije reagovao - izjavio je Pandža za hrvatske medije (Slobodna Dalmacija).
Ukoliko državni tužilac susedne države prihvati prijavu i podigne optužnicu protiv pevačice, Brena bi se uskoro mogla naći na poternici, te bi u tom slučaju bila privedena prilikom prvog pokušaja da uđe u „lepu njihovu“. Nakon svega, postavlja se pitanje šta bi trebalo da se desi Marku Perkoviću Tompsonu, samoproklamovanom ustaši, koji i dan-danas na svojim koncertima poziva na linč Srba i svega što je srpsko. Pevaču je pre dva dana zbog fašizma zabranjen ulazak u Švajcarsku, a ranije u još nekoliko zemalja EU. Tu je i Kolonija, koja će za nekoliko dana održati koncert u Beogradu, nakon pevanja na uvce Branimiru Glavašu, krvniku Srba. Zašto ne postoji krivična prijava protiv dotične? Bilo kako bilo, ovo je još jedna u nizu političkih provokacija i nastojanja da se spreči proboj srpske muzike na hrvatsko tržište, koje, ako je suditi po posećenosti Breninih koncerata, za njom vapi.
Ovim povodom kontaktirali smo s našom divom, ali ona je na naše pitanje samo kratko rekla: „Nemam komentar!“

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.