Latest News

Zarobio maloletnicu i danima je zlostavljao


Sedamnaestogodišnja M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice posle nekoliko dana zlostavljanja u zatočeništvu, uspela je juče oko 12.30 časova da pobegne iz stana u Njegoševoj ulici 24 a u Beogradu i pozove pomoć. Policija je ubrzo uhapsila Veseljka O. (40), zvanog Oki, koji je nesrećnu devojku zatvorio i danima tukao.


Pola sata pre hapšenja Veseljka O, devojka je iskoristila trenutak njegove nepažnje i izletela iz stana. Prestravljena, sa povredama nanetim kundakom pištolja, prekrivena samo peškirom, bežala je ka susednoj ulici. Ugledala je otvorena ulazna vrata zgrade u Ulici prote Mateje 17, utrčala u ulaz i zalupala na jedna od vrata.
Sredovečni muškarac, koji je posle paničnog lupanja, otvorio vrata svog stana i ugledao bespomoćnu devojku, kaže za „ Blic“ je bio šokiran prizorom.
- Ispred mene je bila prestrašena devojka. Molila je da joj pomognem. Dao sam joj nešto da obuče, pozvali smo policiju i sačekali dolazak patrole – priča on.
Očevidac, koji živi u zgradi prekoputa mesta na kome je M. P. potražila spas od Veseljka O, kaže da se devojka stalno okretala plašeći se da je zlostavljač prati.
- Bila je potpuno izbezumljena. Desetak minuta kasnije, u taj ulaz ušla je i policija – priča on.
Po dolasku patrole, M.P. je ispričala šta je preživela. Policajci su odmah otišli u stan u Njegoševoj ulici i uhapsili Veseljka O. Potom je i M. P, u pratnji policajaca, odevedena do stana u kome je bila zatočena i potvrdila da ju je uhapšeni muškarac tukao i maltretirao nekoliko dana. Posle višesatnog pretresa, Veseljko O. je sa lisicama na rukama i jaknom preko glave, izveden iz zgrade oko 16.30 časova.
Za to vreme, bledog lica, rasčupane kose, obučena u muški svetlozeleni mantil i patike, M. P. je odvežena u Urgentni centar, gde je zbrinuta na odeljenju neurohirurgije.
Kako saznajemo, devojka je zadobila manje nagnječenje lobanje i njeno stanje je stabilno. Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala policiji da je u stan u Njegoševoj ulici došla na telefonski poziv „da radi“. Tada je u stanu bilo još nekoliko mladića, koji su prema njenim rečima, kasnije otišli. Ona navodi da je pokušavala da izađe iz stana, „ali joj Oki nije dozvoljavao“.
- Počeo je da preti, a zatim je izvadio pištolj i nekoliko puta je kundakom udario po glavi. Ostala je još neko vreme, a zatim iskoristila nepažnju Veseljka, dohvatila peškir i izletela napolje – kaže izvor „Blica“ iz beogradske policije.
Buku u stanu Veseljka O. čuli su i stanari zgrade u Njegoševoj 24a, ali nisu ni slutili kava se drama odvija u njihovom susedstvu.
- Moja deca su se igrala u dvorištu. U jednom trenutku popeli su se u stan i rekli da kod komšije neko lupa. Pomislila sam da možda i dalje slavi uspeh fudblaske reprezentacije. Međutim, kasnije sam videla kako mu policija stavlja lisice na ruke – kaže jedna stanarka.
U daljoj istrazi biće utvrđeno da li je Veseljko O. Radio kao makro. Prema saznanjima „Blica“, policija je u njegovom stanu pronašla oružje, za koje ima dozvolu izdatu u Bosni i Hercegovini. Pronađeno je i oko kilogram supstance za koju se sumnja da je droga. Veseljko O. je priveden i određen mu je pritvor.


Hapšen i u Hrvatskoj zbog kidnapovanja
Sudeći prema do sada još nepotpunim podacima, na kojima radi srpska policija, Veseljku O. ovo nije prva otmica i maltretiranje žena.
Sredinom maja prošle godine uhapšen je u hrvatskom gradu Crikvenici kod Rijeke, zbog sumnje da je tukao svoju nevenčanu suprugu, dvadesetsedmogodišnju Riječanku. Prema nezvaničnim informacijama, ženu je potom vezao konopcem kako bi joj ograničio kretanje i sprečio da pobegne iz iznajmljenog stana gde je bio prijavljen kao turista. Žena je nekako uspela da se oslobodi i pozove policiju, a prilikom hapšenja policija je pronašla pola grama kokaina za koji se ispostavilo da je Veseljkov. Protiv njega je tada podnet zahtev za sprovođenje istražnih radnji. Posle ispitivanja, na kojem se branio ćutanjem, određen mu je pritvor od mesec dana zbog opasnosti od bekstva. Za sada nije poznato da li Veseljko O. u Hrvatskoj osuđen zbog te otmice.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.