Latest News

Jelena: Neki bi propali na mom mestu!


Moj glavni cilj sledeće sezone biće da se vrati u sam vrh WTA liste! Nisam ja kao neki sportisti koji, kada se susretnu sa problemima, ne mogu da dobiju ni jedan jedini meč, kaže Jankovićeva
Jelena Janković
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković okončala je sezonu kao osma igračica na WTA listi, ali uz vrlo jasnu ambiciju da se naredne godine vrati na prvo mesto na svetu! Nakon poraza od Venus Vilijams (2:1) u polufinalu Soni Erikson šampionata u Dohi, Jelena nije krila razočarenje zbog propuštene prilike da zaigra još jedno veliko finale u karijeri, ali je dodala da bolje rezultate verovatno nije ni mogla da ostvari pored brojnih problema koji su je pratili u poslednjih 12 meseci (pogrešan kondicioni trening, povrede, majčina teška bolest, smrt bake za koju je bila veoma vezana...)
Jankovićeva je 2009. godinu započela kao najbolja teniserka na svetu, a završiće je kao osma na WTA listi. A, na pitanje da li bi u 2010. godini mogla da krene u suprotnom smeru, Jelena se nije mnogo dvoumila...
- Naravno da mogu! To će biti moj glavni cilj... Da se vratim na vrh! Sposobna sam da to ostvarim. Samo treba da radim još malo na sebi, da se fokusiram na tenis. Imala sam dosta problema u poslednje vreme, ova godina, generalno gledano, baš i nije bila najbolja za mene, ali sam uspela da ostanem jaka i da napravim neke zapažene rezultate, da stignem do polufinala na Soni Erikson šampionatu. A neki sportisti, kada se susretnu sa problemima s kojima sam se ja susrela, ne mogu da osvoje nijedan jedini meč. Zato ja pozitivno razmišljam i verujem u sebe - poručuje naša teniserka.
Venus Vilijams
Sa Venus uvek „na život i smrt"
Svaki duel koji su do sada odigrale Jelena Janković i Venus Vilijams izgledao je kao „borba na život i smrt", a ni ovaj u polufinalu Dohe nije se mnogo razlikovao u tom smislu.
- I ja sam to primetila, ali ne znam zašto je to tako. Obe smo fizički veoma jake. Obe se odlično krećemo. Obe snažno udaramo lopticu... Dobro, ona znatno snažnije nego ja, a i veća je od mene. Do sada sam imala pozitivan skor sa Venus, a sada smo izjednačene. Volim da igram s njom, a mislim da sam dosta naučila iz ovog našeg poslednjeg susreta - kaže Jelena.
Jelena kaže da se veoma raduje predstojećoj pauzi i odmoru koji je svakako zaslužila, ali kaže da neće previše dugo biti odvojena od tenisa.
- Naravno da mi je odmor potreban i naravno da jedva čekam da otputujem na neko mirno i lepo mesto. Ali neću preterivati sa pauzom. Brzo ću se vratiti treninzima i raditi veoma, veoma naporno na sebi. Ne plašim se žestokih treninga, jer sam veoma motivisana da u 2010. godini ostvarim najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri i da se vratim na prvo mesto WTA liste - kaže Jankovićeva.
Početkom ove sezone, kada je zvanično još bila najbolja teniserka sveta, Jelena je bila pod većim pritiskom javnosti. Iako će narednu godinu započeti kao osma na WTA listi, Jankovićeva ipak ne smatra da će joj to biti posebno velika olakšavajuća okolnost.
- Mene takve stvari ne opterećuju previše. Važno je da imate igru, da ste spremni, da ste zdravi i da verujete u sebe, a u tom slučaju je potpuno nebitno da li ste prvi ili osmi na svetu. Nadam se da će me početkom sledeće godine sreća poslužiti i da ću biti zdrava i spremna za izazove koji me očekuju. Osvojila sam Australijan open u juniorskoj konkurenciji, mislim da je vreme da to učinim i u seniorskoj - poručila je na kraju najbolja srpska teniserka današnjice.
Serena i Venus Vilijams
Serena pobedila sestru i osvojila Dohu
Amerikanka Serena Vilijams osvajačica je poslednjeg velikog turnira u sezoni, Soni Erikson šampionata u Dohi! Druga teniserka sveta pobedila je juče u finalu rođenu sestru Venus, rezultatom 2:0 (6:2, 7:6) i tako osvojila sedmu titulu u 2009. godini, a ukupno 35. u karijeri.
Za razliku od prvog seta, koji je Serena bez većih problema rešila u svoju korist, drugi je bio daleko uzbudljiviji i odluka je pala tek u taj-brejku. Zanimljivo, bila je to tek treća pobeda Serene u međusobnim duelima sa starijom sestrom, dok je Venus prethodno slavila sedam puta.
Prestižni Soni Erikson šampionat igrao se za ukupan nagradni fond od 4.550.000 američkih dolara, od čega je polovina završila u džepovima familije Vilijams. Serena je, naime, za osvajanje turnira dobila 1.550.000 zelenih novčanica.

Нема коментара:

Постави коментар

Vaš komentar:

TABLOIDO Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Аутор слика теме: Bim. Омогућава Blogger.